horgász

Eredményes busa horgászat partról kivitelezve? Bármennyire meglepőnek tűnhet maga az ötlet, a gyakorlatban egyre több példa bizonyítja, hogy működőképes lehet a dolog. A cikkben azt is megmutatjuk, hogyan.

Gyakorlatias szemszögből mutatjuk meg tehát, hogyan érdemes felépíteni a busa partról történő horgászatát. Így reményeink szerint minél többeket segíthetünk hozzá egy-egy felejthetetlen horgász élményhez.

Lehet-e egyáltalán eredményesen busára horgászni a partról?

A válasz egyértelműen igen. Csak némileg módosítani kell az alkalmazott módszeren és stratégián ahhoz képest, ahogy a csónakból kivitelezett horgászat az esetek többségében ki szokott nézni.

Nem árt az sem, ha például a Fishinda webáruház etetőanyag választékából az alapvetően planktonevő busa figyelmét felkelteni képes keveréket sikerül választani. Amelyet partról horgászva is célzottan be lehet juttatni a legjobbnak tűnő helyekre.

Ebből a szempontból még előnyös is lehet, hogy a partról történik maga a peca. Hiszen ennek köszönhetően akár nagyobb távolságot is meg tudunk horgászni. Ami célzott stratégiával megtámogatva elősegítheti, hogy minél több testes halat sikerüljön partra terelni.

Így érdemes kivitelezni a folyamatot

A dolgot érdemes az etetőanyag bekeverésével kezdeni. A sárga szín nyerő választás lehet, pláne valamelyest szárazabbra keverve. Így a vízbe érkezést követően a kaja inkább a fenékre érve kezdhet el bomlani.

A partról kivitelezett busa horgászat sikerének kulcsa az ütemes peca. Vagyis 3-5 percenként mindenképp fontos újabb és újabb dobásokat elvégezni. Így folyamatosan felkelthető és fent is tartható a halak érdeklődése.

Maga a felszerelés egyébként egy közepesen erős feeder botból, egy vele kompatibilis orsóból, egy nagy tárolókapacitással bíró etetőkosárból, és egy legfeljebb 6-8 centiméteres horogelőkéből áll össze.

Néhány praktikus tipp

A műfaj külön érdekessége, hogy magát a csalit nem feltétlenül kell túlgondolni. Hiszen a célhalnak számító busa egy planktonevő halfaj, amely elsősorban a vízoszlopban elterülő etetőanyag-felhőre fog megérkezni.

Olyannyira, hogy gyakorlatilag erre a felhőre is szív rá az épp arra úszkáló busa. Csaliként egy minél apróbb hungarocellgolyó tökéletesen megfelel a célnak. Ha túl nagy lenne a csalétek, az már inkább kontraproduktív lépésnek számítana.

Az ütem és a pontosság kiemelt faktor a siker szempontjából. Magát a horgászatot érdemes a távolság precíz kimérésével kezdeni. Majd kiakasztott zsinórklipsz segítségével amennyire csak lehet, dobjunk végig ugyanoda.

Az ütemhez pedig mindenképp tartsuk magunkat. Ezáltal tudjuk biztosítani, hogy a környéken portyázó busák rátaláljanak a helyünkre, lehetőleg ott is maradjanak, és kedvet kapjanak a táplálkozáshoz.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.