költözés

A költözés során minden egyes tárgyat megfelelőképpen kell becsomagolni, ellenkező esetben ezek a dolgok akár meg is sérülhetnek, nem beszélve arról, hogy mennyivel nehezebb az autóra pakolni.

Ha előzőleg megfelelőképpen csomagolunk össze, akkor gyorsan és könnyen költözhetünk, ezáltal pedig akár olcsóbb is lehet a folyamat. Sok esetben a költöztető cég óradíjas alapon dolgozik, ezért nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a holmik ki- és bepakolása.

A csomagolástippek mindig jól jönnek!

A Promove vezetője elmondta, hogy az olcsó költöztetés előfeltétele a megfelelő előkészítés, ez pedig a lakossági költözés során olyan csomagolási megoldásokat feltételez, amelynek hatására a szállító munkatársak gyorsan le tudják vinni az autóhoz a költöztetendő tárgyakat.

Érdemes ismerni ezeket a praktikákat, cikkünkben ezért összeszedtük a legfontosabbakat. Ha ezeket betartjuk, akkor maximalizáljuk a biztonságos költözés lehetőségét, és még pénzt is megtakaríthatunk.

Nem mindegy, hogy milyen dobozokat használunk!

Elterjedt szokás, hogy költözés előtt pánikszerűen keresik fel az emberek a közeli boltokat, zöldségeseket, multi cégeket, és mindenféle kiürült dobozt összeszednek.

Külön előnyt élvez általában a banánosdoboz, feltételezve azt, hogy ez milyen erős és mennyire alkalmas nehezebb tárgyak, például könyvek szállítására. El kell, hogy oszlassuk ezt a tévhitet, ugyanis ezen dobozok nagy része, beleértve a banánosdobozt is, nem megfelelő a költöztetés lebonyolításához.

Ennek az az oka, hogy általában túlságosan gyengék, ezért pakolás során kiszakadnak, összenyomódnak, ezért nem védik megfelelően a beletett értékeket.

Külön probléma az, ha nem lehet lezárni, mivel ebben az esetben egy erősebb fékezés vagy egy nagyobb kátyú hatására kiborulhat, ami további munkát okoz a költöztetőknek.

A méret is lényeges, hiszen egy túlságosan nagy dobozon nincs megfelelő fogás, az apró dobozok pedig plusz köröket eredményeznek.

Milyen a megfelelő dobozolás?

Az alapja erős, lezárható és optimális méretű doboz, melyet akár a költöztető cégeknél is meg lehet vásárolni. Ezekbe egyenletesen kell a súlyt belepakolni, tegyünk bele változatosan nehezebb és könnyebb tárgyakat, majd töltsük ki az üres részt ruhaneművel, törölközővel.

Minden dobozra érdemes ráírni a tartalmát és ami a legfontosabb, azt, hogy az új helyen melyik helyiségbe kerüljön lepakolásra, ezáltal később már minden a helyén lesz.

A bútorok előkészítése

A nagyobb, szétszedhető bútorokat lapra kell szerelni, a kanapéknak, ágyaknak le kell szerelni a támláját, ha lehetséges. Ezután célszerű ezeket befóliázni, ez megvédi a szállítás során bekövetkező ütődésektől, karcolódásoktól, az esetleges nedvességtől.

Ehhez nyugodtan lehet kérni a költöztető cég segítségét is. Ugyanígy kell eljárni az elektronikai és háztartási gépek esetében is, itt akár a nagyobb biztonságot nyújtó buborékfóliát is használhatjuk.

Ha megfogadja a tanácsainkat, akkor a gyors és problémamentes költözés könnyen kivitelezhető lesz.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.