kutya

Akinek volt már valaha kutyája, az jól tudja, hogy gazdinak lenni bizony nem olcsó mulatság. Néha igen nagy fejtörést tud okozni, hogy a havi büdzsével úgy gazdálkodjunk, hogy sem mi, sem kedvencünk ne szenvedjen hiányt semmiből.

Néhány ügyes trükkel azonban a kutyatartás költségeit is remekül le lehet faragni úgy, hogy az ne menjen az eb életminőségének a rovására.

Kedvező ár-érték arányú eledel

Akadnak olyan gazdik, akik a legolcsóbb hipermarketes eledelekre esküsznek, mások pedig készek tetemes összegeket áldozni a csilliókba kerülő szuperprémium eledelekre. És vajon mit tesz az okos gazdi? Megtalálja az arany középutat.

Hisz léteznek olyan tápok is, melyek ár-érték arányban abszolút győztesek, tehát egészséges összetevőket tartalmaznak, mégsem kerülnek egy vagyonba. Aligha akad erre jobb példa, mint a Kutyakajas.hu Webáruház Panzi Fit Active kínálata. A márka a megfizethető árról és a kiváló minőségről lett ismert, ami széles választékkal párosul.

Kaphatóan például kis-, közepes- és nagytestű felnőtt kutyák számára készült eledelek, a kölyköknek junior tápok, az ételallergiás ebeknek pedig hipoallergén termékek.

Ezáltal bármilyen korú, méretű, fajtájú vagy speciális diétára szoruló eb gazdájának adott a lehetőség, hogy pénztárcabarát áron biztosítson minőségi eleséget kedvencének.

Amit tilos: ne etesd a kutyát házi koszttal!

Egy régi spórolós tipp, miszerint ne költs kutyaeledelre, hanem lakasd jól maradékkal és mindenféle házi kotyvalékkal a kutyát, mert így az állatnak is van mit ennie, és az ételpazarlással sem lesz gond. Hisz így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad, nem? Sajnos nem.

A kutyáknak ugyanis nem való a házi koszt, az pedig a legkevésbé sem állja meg a helyét, ha konyhamalacként tekintesz rá! Teljesen más ugyanis az emésztőrendszerük felépítése, no meg persze a tápanyagigényük is.

A kutyák szervezete rosszul tolerálja a zsíros, fűszeres ételeket, egyes élelmiszerek pedig kifejezetten mérgezőek számukra. Ha azzal akarsz spórolni, hogy kutyatáp helyett házi koszttal eteted az állatot, akkor szinte borítékolható, hogy a megtakarított összeg többszörösét fogod majd később otthagyni az állatorvosnál.

A helytelen táplálás ugyanis nagyban megnöveli egyes krónikus betegségek (pl. diabétesz, szív- és érrendszeri betegségek, emésztési rendellenességek) kialakulásának esélyét, amik ráadásul az állatnak is sok szenvedést okoznak.

Mi azt mondjuk, ne kockáztass! Inkább költsd minden hónapban a fizetésed egy részét Panzi Fit Active eledelekre, mint később egy vagyont az orvosi kezelésekre.

Vásárolj minőségi, időtálló kellékeket!

Fekhelyre, etető- és itatótálakra, pórázra, játékokra, bundaápolási kellékekre minden kutyának szüksége van. Amikor ezeket beszerzed, elsősorban ne a dizájn vagy a márka, hanem a minőség alapján dönts! Ha jól választasz, a termékek évekig kiszolgálják kutyusod igényeit, ami sokkal költséghatékonyabb, mint állandóan újakat vásárolni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Állati

Comments are closed.