útfelújítás

Hazánk jelentős autópálya-szakaszokkal rendelkezik, amelyek, tranzitország révén, jócskán ki is vannak használva. Ennek hatásait sok éve érezzük magánszemélyként vagy üzleti utak során is, ugyanis az óriási forgalom bizony eléggé tönkreteszi az útjainkat.

Indul a várva várt útfelújítási program!

Szerencsére idén, 2023-ban egy többéves, országos útfelújítási program indul, melynek során autópályáink bizonyos útszakaszai is felújításra kerülnek.

Mivel ezekben a hetekben, hónapokban kezdi meg mindenki a nyári szabadságolásoknak, pihenéseknek a tervezését, ezért nem árt jó előre tudni, hogy melyek lesznek azok az útvonalak, amelyeket nem vehetünk igénybe.

Az Autopalyamatrica.hu weboldal az ingyenes magyar gyorsforgalmi utak mellett a fizetős szakaszokat is aprólékosan részletezi, sőt lehetővé tesz útvonaltervezést is a honlapján.

Ez a weboldal részletes felvilágosítással fog nekünk szolgálni azzal kapcsolatban is, hogy az országos felújítási program keretén belül éppen mely utak, útszakaszok vannak részlegesen vagy teljesen lezárva.

Segítség lehet az utazóknak az is, ha feliratkoznak az Autopalyamatrica.hu hírlevelére, mert azon keresztül is folyamatosan értesülni fognak az útpályaszakaszok és egyéb irányok változásairól, a felújítások egyes ütemeiről.

Mit takar az útfelújítási program?

Ez a tevékenység nem pusztán a gyorsforgalmi utak renoválást fogja jelenteni, hanem a pihenőket is fel fogják újítani. A pihenőknél új bútorokat telepítenek, fákat ültetnek és szelektív hulladékgyűjtőt helyeznek el. Ezek mellett kijavítják az épületeket, a mosdók tetőszerkezetét, valamint gépészeti felújításokba is kezdenek.

A megvalósítást az MKIF, azaz a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai fogják végezni, összesen 67 helyszínen szerte az országban. A kiadott közleményük alapján 297 km hosszan kerülnek javításra burkolatok.

A tervek szerint a munkálatok befejezésének várható dátuma 2025 lesz, és idén az M3-as és M7-es autópálya felújításával fognak kezdeni.

Értelemszerűen ezek a munkálatok jelentős forgalomkorlátozással fognak járni, ezért mindenképp érdemes átgondolni az útvonalak tervezését, és aki még nem vásárolt matricát, azoknak ennek figyelembevételével javasolt a beszerzés.

Mely utakat érinti az útfelújítás?

Tervezetten a felújítási munkák az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon fognak zajlani. Továbbá érinti az ország 200 hídját és felüljáróját.

Köztük megújulnak a következők: az M1-es Rába-híd, az M3-ason az Oszlári Tisza-híd, az M7-es Köröshegyi völgyhíd és az M8-as Pentele híd.

Rendkívül javasolt, hogy Ön is mindig figyelemmel kísérje, hogy mely utakon lesz forgalomelterelés vagy lezárás, hogy ne érje váratlanul és ne késsen el fontos találkozókról, megbeszélésekről emiatt.

Mindezek mellett pedig kulcsfontosságú, hogy mindig vezessen óvatosan! Az M3-ast és M7-est érintő felújítás részletei az Autopalyamatrica.hu-n olvashatók.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.