kerti medence

Ki ne álmodna arról, hogy egy csodás kerti medencéje van a ház mögött, ahol hazaérve egy nehéz nap után kényelmesen csobbanhat egyet? Vannak olyanok is, akik a Balaton-parti nyaralójukat tennék még exkluzívabbá egy medence által. Vajon mennyi idő alatt valósítható meg ez a vágy?

De akiknek nincs elég alapterületük egy medencényi hely kiásásához, azok se keseredjenek el! Számukra is létezik megoldás: a Homeluxnál többféle kerti medence kapható, ezek alkalmasak arra, hogy kisebb kertekben, hátsó udvarokban állítsuk fel őket. Lássuk a részleteket!

A kerti medence: mennyi idő alatt készül el, és mi kell hozzá?

Tegyük fel, hogy van elég hely a házunk udvarán ahhoz, hogy egy kellően széles és hosszú medencét tervezzünk oda. Ez jár némi költséggel és kisebb-nagyobb munkálatokkal, de valóban megéri hosszú távon befektetni ebbe.

Először is, járjunk utána, kell-e engedély a telepítéshez, hiszen bizonyos területeken, ahol például löszös a talaj, nem mindegy, milyen mélységű medencét alakítunk ki. Ezt követően szakemberek segítségével indulhat a gödör kiásása, majd a betonozás, csempézés. Végezetül – néhány hét vagy hónap után – már tölthetjük is fel vízzel a medencét.

Érdemes úgy kialakítani a környezetet, hogy az valóban a kényelmünket szolgálja. Gondoskodjunk nyugágyról, napernyőről, egyéb kerti bútorokról is, hiszen a medence partján napozni igazán élvezetes. Ehhez a tevékenységhez is találunk hasznos eszközöket, kellékeket a Homelux webáruházban.

A medencéhez szerezzünk be létrát, vízforgatót, medenceporszívót is a biztonság és a higiénia érdekében. Figyeljünk oda, hogy csak jó minőségű vízzel töltsük meg a medencét, a kútvíz nem mindig alkalmas erre: vizsgáltassuk be inkább!

Ha nincs elég hely, kisebb kerti medencét is választhatunk

Sokan eleve lemondanak arról, hogy a kertjükben medence legyen, hiszen nem áll rendelkezésükre elég hely vagy elég pénz ahhoz, hogy egy nagy méretű medencét építtessenek. Számukra azonban jó alternatíva lehet egy kisebb medence, amelyből bőséges választék áll rendelkezésre a Homelux webáruházban.

A következő típusok közül választhatunk:

  • felfújható medence
  • fémvázas medence
  • merevfalú medence

Sőt! Ha kedveljük a különleges dolgokat, akár egy dézsát is felállíthatunk a kertben, ennek sincs nagy helyigénye. Ezenkívül szóba jöhet még a jakuzzi is, amelyet hidegebb időben is lehet használni.

A fémvázas kerti medence az egész család kedvence lesz

A fémvázas medence jó választás, ha már nagyobbak a gyerekek, és szívesen pancsolnak odakint. Egy nagyobb, kerek alakú medencében elfér az egész család, de gyerekzsúrok, nyári szülinapi bulik alkalmával is hasznát vehetjük.

Ami kiemelendő: egy fémvázas medence akár fél óra alatt is felállítható, és nem kellenek hozzá drága kiegészítők sem. Általában javítókészletet, vízforgatót és -szűrőt tartalmaz a csomag, de egy takarófóliát érdemes lehet még beszerezni.

Készülj a nyárra kerti medencével, mártózz meg gyakran a hűsítő habokban kint, a saját kertedben!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.