autó

Autót akarunk vásárolni, megszületett a döntés. A legfontosabb kérdés, hogy mennyit szánunk rá. Úgy gondoljuk egyszerű, van valamennyi megtakarításunk, tehát annyit tudunk rászánni a vásárlásra amennyink van.

De ez az amit nem szabad megtenni, ugyanis ha teljesen lenullázzuk magunkat, akkor a vásárlást követő tételek amelyeket még finanszíroznunk kell, nem lesz miből.

Mit kell még fizetnünk kell a vételár kifizetése után?

Több fajta költség lesz még, amelyet le kell róni egy autó megvásárlása után. Kötelező biztosítás, szerviz, tankolás, illeték, hogy a nevünkre kerüljön az autó, casco, ezek mind járulékos költségek, de rendezni kell őket.

Mi alapján választunk autót?

Először is milyen típusú autó legyen, milyen működtetésű? Ha csak a városban van szükségünk autóra, akkor a benzines  a legmegfelelőbb, ha sokat járunk a városon kívül hosszú utakra, akkor mindenképpen a diesel a megfelelő. Ha magasabb árkategóriában is nézelődhetünk, akkor hybrid vagy elektromos hajtású autót is választhatunk.

Aztán az autó méretét is el kell dönteni, elég egy kisautó vagy nagyobb a család, vagy folyton ide-oda szállítunk valamit, így jó lenne egy nagyobb autó. Természetesen az ízlésünk is dönthet abban, hogy  ferdehátú, szedán, kombi, SUV, egyterű  legyen a választásunk.

Ha sokat parkolunk a városban, gyakran kell szűk helyekre beállni a kisebb autó szerencsés választás lehet. Akkor azonban, ha sok emberrel járunk el messzire, inkább tágasabb autók jöhetnek szóba. Ha általában ketten járunk, akkor megfelel a három ajtós változat is, de ha naponta négyen vagy öten kell ki és beszállni, akkor az már macerásabb.

Aztán az extrák. Ma már szinte általános a klíma, központi zár, de az ülésfűtés, a napfénytető, a radaros tempomat sem számít különlegességnek. Minél magasabb áron nézelődünk, annál újabbak a modellek. Arra azért vigyázni kell, hogy az extrák ne kerüljenek előrébb a fontossági listán, mint az autó állapota.

Amikor már mindent végig gondoltunk kijelölhetjük a keresett típusokat. Igyekezzünk azokra koncentrálni, amelyekből már van kimutatható mennyiség, mert nagyobb eséllyel találunk megfelelőt. Ha konkrétan egy modellt keresünk, akkor könnyebb átlátni a kínálatot, de annak is megvan az előnye, ha több típus is szóba jöhet.

Amennyiben van saját autónk, amit értékesíteni szeretnénk a váci autófelvásárlás telefonszáma az interneten megtalálható, bármikor elérhető. Az év minden napján, készpénzes fizetéssel, azonnal megvásárolják gépjárművünket.

Összegezve

Abban az esetben, ha autót szeretnénk vásárolni, ne ürítsük ki a pénztárcánkat teljesen, mert a vételár kifizetése után, még jelentős költséget kell finanszírozni. Figyeljünk az autó állapotára az extrák mellett is. Válasszunk a szükségleteknek megfelelő működtetésű és méretű autót.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.