fűkasza

Amikor családi házat vásárolunk, egész biztos, hogy a kert az egyik indok arra, hogy így döntünk. Ám ha valóban szép és rendezett udvart szeretnénk, rendszeresen gondoskodnunk kell róla, s ha így teszünk, valóban sok örömet is fogunk lelni benne!

Megfelelő eszközökkel az ápolt pázsitért

Az Elefántszerszám.hu Webáruház fűkasza kínálatából érdemes beszerezni egy jó teljesítményű, ugyanakkor könnyen kezelhető gépet, így azokban az időszakokban sem fogunk küszködni, amikor a sok eső hatására valóságos burjánzás indul meg a kertben.

Csapadékosabb időszakokban ugyanis könnyen előfordulhat, hogy azzal szembesülünk, hogy hiába vettük elő a megszokott rendszerességgel a fűnyírót és a szegélyvágót, mégis olyan nagyra nőtt a füvünk, hogy nehezen boldogulunk vele.

Egy fűkaszával azonban ebben az esetben sem kell kétségbe esnünk, hiszen hatékonyan küzdhetünk meg a feladattal. A legtöbb kertes ház előtt, a közterületen is nagyon gyorsan igazán magasra tud nőni a fű és a gaz, ami sajnos szintén nem nyújt esztétikus látványt.

A fűkasza azonban ilyenkor is a segítségünkre lesz. Gyorsan, kis energiabefektetéssel tüntethetjük el az elvadult növényzetet, még az sem probléma, ha néhány erősebb szárú gyom is felütötte a fűszálak között a fejét.

Egy szó mint száz, egy fűkaszára, egy fűnyíróra és egy szegélyvágóra biztosan szükségünk lesz, ha gondozott környezetet szeretnénk kialakítani.

A száraz időszakokban az öntözés is fontos

A fűfélék jellegzetessége, hogy a gyökérzetük viszonylag a talajfelszínhez közel található, azonban sajnálatos módon ezek a részek száradnak ki a leggyorsabban. Éppen ezért, ha valódi pázsitra vágyunk, mindenféleképpen gondolnunk kell arra is, hogy hogyan fogunk megfelelő mennyiségű vízhez juttatni oda.

Ennek a legolcsóbb módja az, ha mi magunk locsoljuk meg minden nap. Ám valljuk be, kevesen vagyunk, akiknek van elegendő ideje arra, hogy ezt gond nélkül a hétköznapokban is elvégezze, s akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi történik egy hosszabb kiruccanás vagy nyaralás közben a füvünkkel.

A gyönyörű gyep titka az automata öntözőrendszer kialakítása, amit akár utólg is megvalósíthatunk, habár értelemszerűen a fű telepítése előtti kivitelezéssel jóval tetszetősebben és praktikusabban tehetjük meg ugyanezt.

Az sem mindegy, hogy milyen fűmagot választunk!

Akár a telepítés előtt állunk, akár csak pótolni szeretnénk a kihalt részeken a hiányzó fűszálakat, fűmagot fogunk venni hozzá. De egyáltalán nem lényegtelen kérdés, hogy sikerül-e a legideálisabb keverék mellett döntenünk.

Attól függően, hogy milyen részek, területek vannak a kertben, például fák vagy bokrok, esetleg az épület által leárnyékolt szakaszokra is szeretnénk magot kiszórni, vagy éppen a nyári perzselő napsugaraknak ellenálló növényzet kialakítása lenne a célszerű, mindenképpen a környezet jellegzetességeinek megfelelő keveréket válasszunk!

Amennyiben minderről gondoskodunk, nem is kérdés, hogy csodálatos kertben gyönyörködhetünk majd nap mint nap.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.