rs bútor

Néhány praktika segítségével megoldható.

Tudatos választásokkal akár anélkül is melegebbé tehetjük az otthonunkat, hogy befűtenénk? Elsőre talán kissé hihetetlennek tűnik ez a dolog, pedig valójában a megfelelő szín-, illetve anyagválasztással komolyan felmelegíthetünk szobákat.

A termosztátra még csak gondolnunk sem kell, hiszen a hőérzetünket befolyásolja majd az összkép. Ez a hatás természetesen fordítva is működik, azaz a nyári hőségben is javíthatunk a helyzeten, ha a megfelelő színekkel, anyagokkal dolgozunk. Na de nézzük, miként fűthetünk be a színek segítségével!

Érdemes három nagy csoportra bontani, hogy mivel érhetjük el a változást. A színek, textúrák és a fények lesznek a segítőink. Színek tekintetében a természetesen nem nagy újdonság, hogy a melegebb árnyalatok lesznek leginkább a hasznunkra.

A vörös és a sárga különféle árnyalatai mellett természetesen a semleges színeknek is jut szerep, így a szürkékről, barnákról sem kell lemondanunk, de a tisztaságot, frissességet kifejező fehérnek is juthat szerep. Az okos színhasználatban segít, ha készítünk egy hangulattervet, aminek segítségével megtalálhatjuk az igazi kombinációt.

Válasszunk inspirációt! Ezek lehetnek akár tájak, de sütemények is. A mélybarna takarók, narancsos árnyalattal, de akár a bordóval is igazi kuckót alkot majd.

Ne feledkezzünk meg a különféle anyagok jelentőségéről sem! Ha tudjuk, hogy milyen árnyalatokkal dolgozunk majd, könnyebben választunk textúrát is. A fabútor örök befutó, meleg tónusaival nem lőhetünk mellé.

A tölgy, a fenyő, de a dió barnája is tökéletes ezekben az évszakokban, de akár a nyír is „felöltöztethető” megfelelően. Válasszunk vastagabb textileket: a gyapjú, a bársony, a flanel, de akár műszőrme is ideális, a nehezebb, súlyosabb anyagok domináljanak.

Fényekkel is játszhatunk a hőérzetünkkel. Használjunk melegebb fényt adó izzókat, de akár a gyertyák, mécsesek segítségével is, a tűz látványával is úgy érezzük majd, melegebb a szobánk, mint valójában.

A hangulatvilágítással és egy csésze teával a fűtésszámlát csökkenthetjük, a kedvünket pedig javíthatjuk, ami legalább egy próbát mindenképpen megér!

Kép forrása: RS Bútor

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.