webtárhely

Ha az ember webtárhelyet keresgél, akkor nyilvánvalóan az első és legfontosabb szempont, hogy megfelelő legyen a mérete. Ha valaki az indokoltnál kisebb tárhelyet vásárol, akkor hamar kellemetlen helyzetben találhatja magát. Nem fog tudni mindent feltölteni az oldalára, amit szeretne, esetleg ki sem fogja tudni szolgálni a látogatókat.

A célon azonban túllőni sem érdemes. A tárhelyek minél nagyobbak, annál drágábbak ugyanis. Teljesen felesleges olyasmiért fizetni, amit nem használunk ki.

Ez kell az induláshoz

Egy egyszerű üzleti vagy személyes bemutatkozó honlap, blog számára általában elegendő a legkisebb csomagot vásárolni a RackForesttől. E cégnél ez az SSD One Webtárhely, ami 1 GB tárhelyet kínál.

A csomag részét képezi az ingyenesen aktiválható SSL tanúsítvány, ami nélkül manapság már nem lehet érvényesülni a weben. A böngészők ugyanis jelzik, ha egy honlap nem rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, a látogatók pedig hamar bizalmukat vesztik. Ráadásul még a keresők is negatívan értékelik az SSL tanúsítvány hiányát.

Az SSD One csomaghoz jár 5 darab hozzáadható domain és korlátlan e-mail-fiók is. Minél nagyobb csomagot vásárol valaki a RackForestnél, annál több hozzáadható domaint kap.

Útmutató a megfelelő méretű webtárhely kiválasztásához

Az 1 GB-os tárhely napi 1000 egyedi látogatót képes kiszolgálni, csakúgy, mint a 4 GB-os. Utóbbi azonban már megfelelő lehet induló webshopok, kisvállalatok számára, sőt, akár közepes forgalmú oldalnak is jó lehet levelezéssel együtt.

Egy 10 GB-os tárhely ideális választás közepes látogatottsággal bíró webáruházak számára vagy olyan oldalak tulajdonosainak, akik nagy méretű képes, grafikai elemeket tartalmazó honlapot szeretnének létrehozni. A fotósok és grafikusok esetében a nagyobb fájlok feltöltése gyakorlatilag megkerülhetetlen.

A 15 GB-os csomag olyan közepes forgalmú webshopoknak jó, amelyek rengeteg terméket forgalmaznak, de kis- és középvállalkozások is választhatják ezt céges honlaphoz, levelezéssel. Napi 1000-1500 egyedi látogatóig nem lesz gond.

Erre jók a nagyobb csomagok

A 30 GB-os tárhely már alkalmas arra, hogy sok-sok terméket fel lehessen tölteni nagy felbontású képekkel együtt. Akár videókat feltöltő bloggerek is választhatják ezt a csomagot, 1000-1500 egyedi látogatóig bezárólag.

Az 50 GB-os csomag ki tud szolgálni egy Magento alapú webshopot. Akár fórumok vagy kisebb közösségi oldalak is jól muzsikálnak egy ilyen tárhellyel, napi 2000 egyedi látogatóig.

A 100 GB-os tárhely nagyobb webshopoknak lehet jó, akik sok termékkel és sok látogatóval is rendelkeznek. A 250 GB-os csomagra annak érdemes beruháznia, aki forgalmas webshopot üzemeltet, videókat, képeket tölt fel és tartósan tárolja is őket a tárhelyén, de egy közepes forgalmú közösségi oldal vagy fórum számára is jó lehet 2000 egyedi látogatóig.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.