Görögország

Thessaloniki a második legnagyobb város Görögországban, egy igazi turistaparadicsom. Izgalmas történelme, pezsgő kulturális élete és szemet gyönyörködtető tájai felejthetetlen élményeket kínálnak az odalátogatóknak.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, mi az, amit feltétlenül látnod kell, ha Thessalonikiben jársz.

Csemegék a történelem szerelmeseinek

A Fehér Torony (White Tower) a város egyik jelképe, a WanderWell Észak-Görögország túrája kiváló lehetőség lehet rá, hogy meglátogasd. A tetejéről csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a városra.

Ha szereted az ókor nyomait tanulmányozni, mindenképpen menj el a rómaiak által 300 környékén épített Rotundához, amely eredetileg császári mauzóleumként szolgált, majd keresztény templom és oszmán mecset is lett belőle az idők folyamán. Ha már arra jársz, ejtsd útba a Galerius Diadalívet is, amely szintén híres emlék a római korból, egy perzsák felett aratott győzelmet ünnepeltek vele.

A Thessalonikiben található Hagia Szophia az azonos nevű híres konstantinápolyi templom mintájára épült, és a város 1430-as elfoglalásától egészen 1912-es felszabadulásáig mecsetként működött.

Múzeumok

Két múzeumot mindenképpen tervezz be a programba, ha Thessalonikiben jársz: az egyik a Régészeti Múzeum, itt számos műkincs és érdekes lelet idézi fel a régi görög idők emlékét.

A Bizánci Kultúra Múzeuma a későbbi korokba repít, de az európai kultúra szempontjából szintén nagyon fontos, a bizánci kultúra és művészet gazdag örökségét gyűjti csokorba: az ikonok és freskók tömkelege igazi csemege a művészetszerető szemnek.

Csavargás a városban

Az Arisztotelész tér a város szívében található, egy kávézóban megpihenve kiváló rálátást biztosít a városi forgatagra.

A Főpályaudvar egyike Thessaloniki legfontosabb nevezetességeinek. Különleges építészeti megoldásai miatt akkor is érdemes megnézni, ha utána nem szállsz vonatra.

A Ladadika negyed a város örök vásári negyede. Üzletek, bárok, éttermek várják a városi kikapcsolódásra várókat hangulatos környezetben. Fedezd fel a gyönyörű utcákat, és élvezd a helyi konyha ízeit!

Aristotelous sugárút Thessaloniki tengerparti sétálóutcája, itt is számos üzlet, kávézó, étterem várja a látogatókat. Elegancia és tengeri panoráma, kell ennél több a felhőtlen kikapcsolódáshoz?

Ano Poli (Felsőváros), mint a neve is mutatja, a város legmagasabb pontján található, és csodálatos kilátást nyújt Thessalonikire. Fedezd fel békésen andalogva a kanyargós utcákat, a helyi építészet jegyeit magukon viselő házakat, és élvezd ki a nyugodt atmoszférát!

Mint talán a fentiekből is kitűnik, Thessaloniki számos érdekességet és látnivalót kínál, így mindenképpen érdemes akár több napot is eltölteni a városban, hogy minél inkább magadba szívd a jellegzetes hangulatot.

Mindenképpen szánj időt a helyi gasztrokultúra élvezetére is, hogy aztán tényleg feltöltődve vághass neki a hétköznapok kalandtúrájának!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Barangoló

Comments are closed.