könnyűszerkezetes csarnok építés barracon

Napjaink ponyvasátor szerkezetei népszerűek, ráadásul egyre nagyobb igény mutatkozik feléjük. És mindez nem is oly meglepő, hiszen számtalan felhasználási célból installálhatóak. Van azonban pár különleges előnyük is, amelyekre csak kevesen mernének gondolni a laikusok táborából. Íme!

1. Esetükben nem szükségszerű az alapozás

Egészen lenyűgöző, hogy a ponyvasátor konstrukcióknak mennyire kiváló a különféle terepviszonyokhoz való alkalmazkodó képessége. Nem minden esetben igényelnek klasszikus tereprendezési munkálatokat. Bármilyen felületre (például: fűre, járdára, földre vagy betonra) egyaránt gördülékenyen telepíthetők.

Elsősorban a szerkezet jól kitervelt és megerősített, robosztus váza az, ami hatékonyan gondoskodik a stabilitásról – függetlenül attól, hogy milyen körülmények között is állítják fel.

2. Alig ismertek a méretbeli korlátaik

Ezek a sátrak szinte bármilyen méretűek lehetnek, és egyszerűen bővíthetjük őket. Több ezer négyzetméter szerelhető össze belőlük nap mint nap.

Bár a szélesség terén léteznek határok, a hosszúságot viszont, már közel a végtelenségig konfigurálhatjuk. Ráadásul a ponyvasátor épületek Magyarország egész területén megfelelnek az építési előírásoknak.

Kezdetben nem követelmény feléjük az építési engedély, csupán egy sátor napló vezetése.

3. Erősek és masszívak

Nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen a PVC szövetburkolat, amikor az időjárással szembeni ellenállóképesség kerül terítékre. A modern, továbbá rugalmas ipari sátrakat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a rendkívül erős széllökéseknek, esőnek, viharoknak, hónak, jégnek és a tűző napsütésnek is.

Arról már nem is beszélve, hogy a szóban forgó szövet rendszerint tűz és vízálló, továbbá átfogó védelmet nyújt az UV-sugarak ellen. Nyáron óv a nap melegétől, télen pedig mérsékeli a hideget. Úgy gyártják őket, hogy a rendeltetésszerű használat mellett, kifejezetten hosszú életűek legyenek.

+1. Kompatibilisek az elterjedt hűtő, fűtő, szellőztető rendszerekkel; klíma berendezésekkel

A szövetek hiánytalan rögzítését és lezárását követően, a ponyvasátor vízállóvá és szivárgásmentessé válik. Ezért, a megfelelő padlózat megléte esetén, már alkalmas rá, hogy HVAC megoldások segítségével optimalizáljuk a belső tér hőmérsékletét.

Az ipari sátrat tetszés szerint és energiahatékony módon fűthetjük, párátlaníthatjuk, illetve klimatizálhatjuk, hogy megóvjuk a benne tárolt árukat.

Ponyvasátor jó tanács: Béreljünk, vagy inkább vásároljunk?

A ponyvasátor természetesen bérelhető formában is elérhetők a piacon. Feltéve, hogy valaki ezen töri a fejét, előbb számos tényezőt kell figyelembe vennie, mielőtt eldönti, hogy melyik opció is felel meg igazán az igényeinek.

Általános szabályként elmondható, hogy ha a sátrat egy évig vagy annál rövidebb ideig használjuk, akkor a bérlés jelenthet kézenfekvőbb megoldást. Legalábbis pénzügyi értelemben.

Amennyiben viszont, valakinek kész terve van arra nézve, hogyan értékesítse tovább a sátrát a projekt befejeztével, akkor rövid távú használat esetén sem jelent kifizetődő döntést a kölcsönzés.

Egy minőségi ponyvasátor, tehát hiánytalanul elvégzi a rábízott munkát!

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki vállalkozásából, szüksége van rá, hogy a feladatok zökkenőmentesen legyenek elvégezve. Egy sátorcsarnok pedig pontosan ott segít, ahol kell: megteremtve az ideális feltételeket, gondoskodik róla, hogy mindezek a feladatok megvalósulhassanak.

Többé nem kell aggódnia amiatt, hogy a zord téli hónapok során is el tudja-e végezni a munkáját. Egy jól irányzott ponyvasátor beruházással maximalizálhatja a munkakapacitást, biztonságban tarthatja személyzetét és áruit – az év mind a 365 napján.

Kép forrása: Barracon.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.