grill

Ha nyár, akkor a szabadidő jut eszébe először mindenkinek: erről pedig a pihenés, a kikapcsolódás, a baráti összejövetelek – végül pedig a grillezés. A szabadtéri sütögetés igazi nyári program, érdemes kipróbálnia mindenkinek!

De mi van akkor, ha rossz az idő? Elmaradjon-e a kerti parti? Semmiképp sem kell emiatt aggódnunk, ha van a birtokunkban egy Weber grill a premiumshop24.hu oldaláról! Még a faszenes változatot is használhatjuk esős időben. Hogy ez miként lehetséges? Cikkünkből kiderül!

A gömbgrill története

A Weber grill története 1952-ben kezdődött: a gyári munkás George Stephen alkotta meg a prototípust, amelyet az időjárás ihletett. Abban az időben ugyanis az USA-ban nagyon közkedvelt dolog volt a hétvégi grillezés, ám az eső gyakran megszakította a tevékenységet.

A feltaláló a gyárban használt eszközökből egy olyan készüléket alkotott, amelynek fedele is volt, így a sülő húsoknak, zöldségeknek nem eshetett bajuk a zordabb időben sem. Eleinte sokan furcsállták a találmányt, és űrhajónak csúfolták a szerkezetet, azonban az idő George-ot igazolta.

Nem sok idő elteltével a szomszédai is megkérték, készítsen számukra is egy fedett faszenes grillt, majd további apró lépések vezettek a siker felé. Tíz évvel később már a tévében is szerepelt a férfi a különleges eszközzel, később megvette a gyárat, ahol dolgozott, és Weber grill néven forgalmazni kezdte a termékeit.

Milyen grillkészülékek vannak?

Ma már nemcsak a közismert faszenes grillt, a gömbgrillt találjuk meg a márka kínálatában, hanem vannak másféle készülékek is: ezek mindegyike a premiumshop24.hu oldalán is beszerezhető. Egytől egyig minőségi modellek, amelyekhez számos kiegészítőt és karbantartási eszközt is megrendelhetünk a webáruházból.

Napjaink slágertermékei az elektromos grillek, amelyekhez még udvar vagy erkély megléte sem szükséges: benn a lakásban is használhatók. Igaz, sokan hiányolják esetükben az autentikus ízeket, de a Weber grillekkel által nagyon finom ételek készíthetők így is.

Kaphatók még gázgrillek is, ezeknek azok veszik hasznát, akik nem szeretnének pepecselni a tüzeléssel, begyújtással, ugyanakkor vidám szabadtéri programot szerveznének, közösen sütögetnének a barátokkal, családtagokkal.

Akik pedig még utazásaik során is hódolnának e szenvedélyüknek, választhatnak hordozható grillkészülékeket is: ezek kompakt méretűek.

Milyen kiegészítőkről ne feledkezzünk meg?

A faszenes grillezők mellé mindenképp rendeljünk tüzelőanyagot, brikettet, füstölőfát is a premiumshop24.hu oldaláról. Ezek által érhető el az a különleges ízvilág, amit mindenki olyan jól ismer.

Akármelyik típusra is esik a választásunk, a karbantartási eszközökről is gondoskodni kell, ahogyan a sütéshez és tálaláshoz szükséges dolgokról is. A kesztyűtől kezdve a spatulán át a hústűig minden megtalálható a kínálatban.

A szabadidő hasznos eltöltésére nem is találhatnánk jobb kikapcsolódást, mint egy grillparti! Éljünk a lehetőséggel, és idén nyáron sajátítsuk el a grillezés tudományát, ha eddig még nem tettük!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.