hőszigetelés

Manapság attól hangos a világ, hogy meredeken mennek az árak felfelé, ahogy az energiatakarékosság sem csak a jövő megóvása miatt lett hirtelen mindenkinek nagyon fontos, hanem az őrületesen növekvő árak okán nyert központi jelentőséget.

Az épületek energetikai fejlesztése kulcsfontosságú kérdéssé nőtte ki magát

Az, hogy egyes kiadásainkon nem, vagy csak részben spórolhatunk, mindenki számára világos. Hiszen meg lehet venni az olcsóbb ételeket, de nem tehetjük meg azt, hogy egyáltalán ne vásároljunk semmit, hiszen a testünknek táplálékra van szüksége.

Ehhez hasonlóan nem szabadulhatunk meg a fűtés (és nyáron a hűtés) költségeitől sem. Lejjebb vehetjük ugyan a termosztáton a kívánt hőmérsékletet, de teljesen nem mondhatunk búcsút az ideális környezetnek.

A Józan Kft. hőszigetelő anyagai révén egy csapásra megoldhatjuk, hogy az otthonunk belső terében olyan körülmények uralkodjanak, amilyet kellemesnek érzünk, mégse kelljen egy vagyont kiadnunk erre minden egyes hónapban.

A szakszerűen felszerelt, minőségi hőszigeteléssel ugyanis könnyedén megvalósíthatjuk azt a célt, hogy telente kevesebbet kelljen fűteni, míg nyaranta kisebb mértékben legyen szükség a légkondicionáló berendezésekre.

Milyen elven működik a hőszigetelő rendszer?

Alapvetően arról van szó, hogy a hőszigetelés révén az épület falai között tarthatjuk az optimális hőmérsékletű levegőt. Vagyis kisebb hőveszteséggel kell számolnunk, ami pedig egyben azt is jelenti, hogy egész egyszerűen kevesebbet kell fűteni.

Azért előnyös ez a megoldás a nyári időszakban is, mert ilyenkor is a belső környezet légtömege marad a falak között, azaz amennyiben ez egy kellemesen lehűtött, illetve még nem felforrósodott levegő, akkor a házban sokkal hűvösebb lesz, mint odakint, s mindehhez jóval kevesebb energiát kell majd felhasználnunk.

A végeredmény pedig mindkét esetben a kellemesebb, ugyanakkor pénztárcabarátabb otthon, valamint alacsonyabb energiaigény. Ezzel egyszerre teszünk jót magunknak, illetve a családunknak, valamint a környezet megóvásáért is egy komoly lépést teszünk.

Hogyan válasszuk ki az ideális hőszigetelő anyagot?

Ma már nagyon sokféle hőszigetelésre alkalmas anyaggal találkozhatunk, s jellemző, hogy mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is. A legáltalánosabban alkalmazott szigetelőanyag a hungarocell vagy polisztirol, ez érhető el a legkedvezőbb áron, miközben kiváló hőszigetelő tulajdonságai vannak.

Egyes helyzetekben azonban nem javasolt használni, ilyen például a vályogfal, illetve a forgalmas, zajos környezet is. Mindkét esetben jó választásnak bizonyul a kőzetgyapot hőszigetelő lap, amely hangszigetelésként is nagyszerűen funkcionál.

Ha szeretné közelebbről is megismerni a különböző hőszigetelő anyagokat, látogasson el a Józan Kft. weboldalára, ahol az összes információt egy helyen megtalálhatja, s kedvére meg is vásárolhatja a megfelelő szigetelést!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.