fűtés

Otthonainkban akkor érezhetjük komfortosan magunkat, ha a külső falak hőmérséklete télen csak 1-2 fokkal hűvösebb, illetve nyáron ugyanennyivel melegebb, mint a levegő hőmérséklete.

Az éghajlatunkon ez alapvetően az őszi-téli-kora tavaszi időszakban fűtéssel és a klímaváltozásnak köszönhetően nyáron hűtéssel valósítható meg. Fontos tényező még az épület külső hőszigetelése, illetve a belterek páratartalma is.

Ezenfelül az energiamegtakarítás sem elhanyagolható tényező. Létezik-e olyan épületgépészeti rendszer, amely mindezt tudja? Melyek a helyiségfűtés legkorszerűbb megoldásai?

Az energia sokba kerül

Az energiaárak drasztikus emelkedése még inkább rámutatott arra, hogy a fűtés rendkívül költséges, ám nélkülözhetetlen szükséglet. A STIEBEL ELTRON helyiségfűtésre alkalmas berendezései korszerű kiegészítő vagy átmeneti fűtési megoldásokat kínálnak, hogy otthonában élvezhesse a meleget.

Új építés esetén szigorú energetikai előírások követelik meg az épületek energiahatékonyságát, de meglévő épületek, lakások esetében is törekedni kell arra, hogy felújítással a fenntartás olcsóbb, a károsanyag-kibocsátás alacsonyabb legyen.

A modern technológiák energiahatékony megoldásokat kínálnak, a magasabb beruházási költségek megtérülése a magas energiaárak következtében jelentős csökkenést mutat, így ideje elgondolkozni azon, hogyan tehet a saját és a Föld jövőjéért.

Hőszivattyú, a mindenre jó megoldás

A hőszivattyú ma az egyik legkorszerűbb helyiségfűtési megoldás, hiszen rendkívül költséghatékony és mindemellett környezetbarát megoldás is, amely számos előnnyel rendelkezik.

A megújuló energiaforrásokat – levegő, talajvíz, talajhő – használó kompakt rendszerek a hőszivattyúk segítségével nemcsak az otthonok fűtése és melegvíz-előállítása oldható meg, de a hűtés és akár a szellőztetés is.

Napelemes rendszerekkel kombinálva pedig akár nullára is csökkenthetők az üzemeltetési költségek, továbbá a háztartás önellátóvá, energiafüggetlenné válhat.

Energiahatékony elektromos fűtőberendezések

Az elektromos energiát használó készülékekről az a tévhit él az emberekben, hogy drága fűtést tesznek lehetővé, azonban a modern készülékeknek köszönhetően ez ma már koránt sincs így.

Az innovatív funkciók révén energiát és pénzt spórolnak, a villamos energiát közel 100%-os hatékonysággal alakítják hőenergiává. Kiépítésük költséghatékony, karbantartási költségeik alacsonyak, gyorsan és egyszerűen telepíthetők.

A hőtárolós kályha éjszakai áramot használ, energiatakarékos, a tárolt hőt folyamatosan adja le, így kiegészítő fűtésként is alkalmazható.

A kis helyigényű elektromos fűtőberendezések – elektromos konvektorok, gyorsfűtők, fürdőszobai fűtőtestek, hősugárzók – elsősorban kis és közepes alapterületű otthonok, valamint időszakosan használt épületek fűtésére optimálisak annak feltételével, hogy az épület kellő hőszigeteléssel, hőmegtartó képességgel rendelkezik.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.