drón

Van még hová fejlődni, de már így is sokan rajonganak érte.

Egyre gyakoribbak a drónversenyek – derül ki az E-sportmagazin cikkéből. Ilyen például a Drone Champions League, amelynek egy futamát 2020-ban is a svájci Laax Nemzeti Parkban tartottak meg.

Timothy Trowbridge az Apex Racing csapatában indult, dán és német kollégái mellett egyedüli svájciként vett részt a versenyen. Előre leszögezte: “Azért vagyok itt, hogy nyerjek.”

A 26 éves férfi elárulta, már a harmadik éves versenyen vesz részt. “Általában elsétálok egy mezőre egy parasztudvar mellett, és ott gyakorolok” – tette hozzá.

A már 4 éve drónozó Trowbridge szerint költéges hobbiról beszélhetünk: egy drón 500 frankba (azaz mintegy 168 ezer forintba) is kerülhet. Ehhez járul hozzá a havi 100-200 frank (30-70 ezer forint) fenntartási költség.

Ám ezzel nincs vége: a drón mellé szüksége van videószemüvegre és távirányítóra is. A drónokat kamerával vezérli, így az ember szinte az ő szemeiken keresztül lát.

A szakmáját tekintve informatikus Trowbridge videók alapján sajátította el a drónröptetést, drónjait maga rakja össze. “Nagyszerű érzés, mintha az ember egy vadmadár lenne a levegőben” – mondja.

Ám habár a drónozásban megvan a lehetőség, hogy profi sporttá váljék, ehhez több izgalmat kellene nyújtani a nézőknek. Jelenleg még nehézkes nyomon követni a gyors helyzetváltoztatásokat.

Élvezhetőbbé tenné a röptetést, ha a nézők is videószemüveget kapnának, amivel szintén a madarak perspektívájából figyelhetnék a futamot.

Írásunk a Tech magazin, a Caramella.hu, az Usite és a Sensation.hu portál közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikk: Ma már erdőtelepítés is zajlik drónok segítségével

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.