kulacs

Napjainkban már bizonyított tény, hogy nagyon nem mindegy milyen üvegből szürcsölgetjük a napi folyadék-penzumunkat. Ráadásul praktikum tekintetében sem mellékes, hogy milyen kialakítású modellre voksolunk. A kicsit csöpögő, hektikusan kifolydogáló variációk valószínűleg senkinek sem ismeretlenek. Ám ezek maximum bosszúságot okozhatnak. Még jó, hogy akad új a nap alatt!

A strammság megléte nem lehet kérdéses!

A helyzet az, hogy a strapabírás alapvető elvárás. Mindegy, hogy suliba cipelt kulacsról, vagy táskában napközben ide-oda ringó-ingó innivalóról van szó, a fizikai behatásokkal szembeni fokozott ellenállás így is-úgy is alapfeltétel. De azért ennyivel nem fújt ki a történet.

BPA mentes kulacs semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Sokáig ennek a kitételnek nem tulajdonítottak nagy jelentőséget, mert mit számít az, hogy maga a palack milyen összetevőkből készült?

Ám hamar kiderült, hogy nagyon is sokat nyom a latba, hiszen a flakonba töltött folyadékba idővel kioldódhat ez-az. Különösen, ha pl. forró tea a tartalma. Ettől a perctől kezdve elsőrendű fontosságot nyert a kiút keresése, amire viszonylag gyorsan rá is találtak a tudósok.

A tritan, mint alapanyag nagyszerűen formálható, ugyanakkor BPA-t nem tartalmaz. Íztelen, szagtalan, szóval nem ad hozzá semmilyen nem várt plusz élményt az innivaló kortyolásához.

Mi az a szivárgásvédelem?

Túl a káros anyagok száműzésén akad még egy kényes pont a megfelelő típus kiválasztásánál. Ez pedig szivárgás teljes kizárása. Ki ne járt volna úgy életében, hogy az ügyesen táskába készített nedű végül mindent összemaszatolt? Mert természetesen kifolyt, mindenféle előzmény nélkül.

A szivárgásvédelemmel ellátott modellek esetében ez a helyzet nem állhat fenn. A reteszelés ráadásul egy az egyben megakadályozza a véletlenszerűen felbukkanó kinyílást, ami ugye nem kis fejfájást, na meg persze suvickolni valót jelenthetne.

És mi a helyzet a kezelhetőséggel?

Az egykezes kialakítás praktikus és gyors alkalmazást biztosít. A szívószálnak hála még csak megdönteni sem kell a kulacsot a kényelmes és eredményes iváshoz. A csúszásgátló szilikon gyűrű pedig maradéktalan tapadást garantál.

Miközben a törésmentes kulacstest nem mindennapi ellenállóságról tesz tanúbizonyságot. S ez kell is a mindennapok forgatagában függetlenül attól, hogy suliról, munkáról vagy egy örömteli kirándulásról van szó.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.