hangulatos belső tér

Új otthonát rendezi be, és még mindig nem sikerül minden szobát olyan otthonossá tennie, úgy, ahogyan azt elképzeli? Van néhány tuti tippünk, ami mindig beválik.

Fa mindenütt, ahová csak nézel

A fa, otthon melegét tekintve több száz éve bevált anyag. Ha otthonában a fém, az üveg vagy a csempe dominál, nem csoda, ha kényelmetlenül érzi magát, hiszen ezek olyan felületek, amelyeket hidegnek érezhetünk – a pihe-puha papucsok persze segítenek, de a burkolatok hűvös hatását nem tudják ellensúlyozni.

Részesítse előnyben a fa felületeket, legyen szó padlóburkolatról, bútorokról vagy kiegészítőkről. Manapság az a trend, hogy a fát természetes állapotában hagyjuk, ezért ne használjunk vastag lakkrétegeket. Ehelyett a fa textúráját és színét hagyjuk érvényesülni egy vékony matt vagy selyemfényű lakkréteggel.

Nem lehetnek csupaszak a falak?

Nem azt mondjuk senkinek, hogy töltse ki az utolsó szabad helyet is az otthonában. Csakhogy a csupasz falak sem a legjobbak. Javítson a megjelenésen és akasszon különféle dekorációkat a falakra -ez lehet például falióra, festmény vagy tapéta.

A polcok is nagyon népszerűek – ezek készülhetnek tömör fából, így két legyet üthet egy csapásra! Sőt adunk még egy tippet: helyezzen szobanövényeket a polcokra.

Szobanövények teszik igazán meleggé az otthont

Ha hiányoznak otthonából a szobanövények, semmi sem könnyebb, mint gyorsan orvosolni ezt a hiányosságot. A szobanövények segíthetnek feldobni a sötét sarkokat, megtörhetik a monoton belső tereket, de ami a legfontosabb, életet visznek minden otthonba. Az ember is a természet része, és egyszerűen jobban érzi magát a zöld növények társaságában.

A belső tér a részletekről szól

Különösen az új belső terekben még mindig hiányoznak azok az apró részletek, amelyek egy otthont otthonná tesznek. Például helyezzen egy kisebb szőnyeget a dohányzóasztal alá, a kanapéra pedig egy takarót amelybe bebugyolálhatja magát az őszi estéken, kanapén vagy az ágyon elhelyezett díszpárnákat is – így máris minden otthonossabb. A lehetőségek végtelenek, és a képzeletnek nincsenek határai.

Háziállatok

Egyedül él, és nem bírja hogy túl csendes az otthona? Az ideális megoldás egy háziállat – egy kutya, egy macska vagy akár egy hörcsög. Röviden: valami, ami megmozgat és boldoggá tesz. A háziállat nélkülözhetetlen társ, amely minden otthonba melegséget hoz. Mindenki akart már valaha is háziállatot, ezért váltsa valóra az álmát, és tegyen érte.

Ha hiányzik a melegség, adjunk hozzá… melegséget

Egy igazán bevált tipp a végére. Ha hidegnek és kényelmetlenül érzi a belső teret, egy megoldás mindig működik. A megoldás a tűz. Nyugtató hatással van az emberekre, nem beszélve a melegségről. Ha tehát van rá lehetősége, szerezzen be egy kandallót a nappalijába. Vannak olyan kandallók, amelyeket lakásokba lehet telepíteni.

Alternatívaként gyertyatartót vagy esetleg petróleumlámpát is meggyújthat az ablakon kívül.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.