szintezőlézer

Bármilyen munkát is végzünk, a pontosság és a precizitás nagyon fontos tényező, hiszen minőségesen csak így lehet egy feladatot elvégezni. Legyen szó építkezésről, lakásfelújításról, barkácsolásról, villanyszerelésről, egy bútor összeszereléséről vagy egy polc felszereléséről, a vízmérték elhagyhatatlan eszköz.

A hagyományos buborékos vízszintmérők használata nem mindig előnyös és praktikus, hiszen megfelelően hosszúnak kell lenniük, sőt, nagy távolságokon nem is használhatók és nem is a legpontosabbak. Ha egy igazán jó segédeszközt akarunk, ami megkönnyíti a szintezést és meggyorsítja a munkafolyamatot, akkor érdemes beszerezni egy szintezőlézert.

De mi is a szintezőlézer és hogyan működik?

A szintezőlézer egy állványra rögzíthető kis eszköz, amely vízszintes, erős kontúrral rendelkező lézervonalat vetít az adott felületre. Működéséhez csak két ceruzaelemre van szükség, és már kezdhetjük is a munkát.

Nagy előnye, természetesen típustól függően, hogy a lézerfény gond nélkül több méterre is elér. Nem csak vízszintet tudunk vele beállítani, hanem el is forgatható, és a kívánt szög is beállítható.

Ha megfelelően rögzítjük, munka közben nem kell attól tartani, hogy elmozdul. A készülék használata gyors, egyszerű és megbízható, sokkal pontosabb, mint egy egyszerű vízmérték, amely leginkább csak kisebb távok mérésére alkalmas.

Ez az eszköz új távlatokat nyitott a vízszintmérésben, így számos iparágban és a háztartási munkák során is hatalmas segítséget jelent. Segítségével időt, pénzt és helyet takaríthatunk meg, arról nem is beszélve, hogy az eddigieknél gyorsabb és pontosabb a munkavégzés is.

Egyes típusok olyan extrákkal is el vannak látva, ha 3 foknál nagyobb billenést észlel a készülék, akkor a lézersugár villogni kezd, így még inkább biztosak lehetünk benne, hogy pontos munkát végzünk.

Felhasználása igen széleskörű, kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatók, a ház körüli munkáknál és ipari célra is. Nagy hasznát veszik a burkolók is, mivel a járólapok és csempék pontos helyét ki tudják jelölni.

A szobafestőknek is nagy segítség, hiszen a csapózsinór és a függőón helyett sokkal egyszerűbb a használata. A lézeres szintező a vízvezetékszerelők munkáját is megkönnyíti. Álmennyezetek felhelyezése során, ablakok, ajtók beszerelésekor is kitűnően hasznát tudjuk venni.

Polcok, szekrények, képkeretek, lámpák, karnisok felszerelésekor is nagy segítséget nyújt. Kültéren is használható építkezés, alapfelmérés és minden olyan munkálat közben, ahol fontos a vízszint beállítása. Egyes típusokhoz szemüveg is jár, ami különösen napos időben, segíti a lézercsík pontosabb észlelését is.

lézeres vízszintmérők gond nélkül használhatók poros és nedves terepen egyaránt, hiszen olyan gumírozott, ütésálló burkolattal vannak ellátva, amely megóvja a készüléket a meghibásodástól és az ütéstől is.

Mire figyeljünk, amikor lézeres szintezőt vásárlunk?

A lézeres vízszintmérők között már igen nagy a választék, ezért érdemes figyelni néhány tényezőre, hogy a számunkra lehető legjobb típust vásároljuk meg. Az első ilyen szempont az, hogy kültéri vagy beltéri körülmények között használnánk-e. Hiszen vannak olyan típusok, amelyek a beltéri munkák elvégzésére felelnek meg jobban.

Vannak olyan fajták, amelyek inkább kint használatosak, mint házon belül. Fontos az is, hogy milyen célra, milyen távolságokra használnánk az eszközt. A lézer zöld és piros lézernyalábot bocsáthat ki magából, választáskor tudnunk kell, hogy a zöld, mivel világosabb, jobban látható.

Láthatjuk, hogy a lézeres szintezők igen hasznos kis eszközök, amelyeknek szakemberként vagy hobbi barkácsolóként az otthoni munkák elvégzése során nagy hasznát vehetjük.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.