irodai munka mozgásszervi fájdalom

Első pillantásra úgy tűnik, hogy az irodai munka semmilyen módon nem veszélyezteti az emberek egészségét, hiszen nem jár olyan fokú kockázattal, amivel a fizikai munkások szembesülnek napi szinten.

De ez közel sem jelenti azt, hogy napi nyolc órát egy székben gubbasztani egészséges. Mindannyian tudjuk, hogy a túl sok üléssel töltött idő mozgásszervi problémák kialakulásához vezet.

Ha irodában dolgozol, egészségedet bizonyos tényezők kockáztathatják: a nem megfelelő világítás, amely megerőlteti a szemed, a nedves padló, amelyen bármikor megcsúszhatsz, a kényelmetlen széked, amely nem állítható, és lehetetlenné teszi a helyes testtartást.

A hosszú távú helytelen ülés pedig növeli a szívbetegségek, a cukorbetegségek, és a rák kockázatát. Szerencsére van segítség a gyógyuláshoz, ahogyan a győri manuálterápia oldalán is olvashatjuk, létezik olyan kezelés, amely gyógyszer nélkül segít felépülni a különböző mozgásszervi betegségekből.

Mik azok a mozgásszervi betegségek?

Bizonyára senki előtt nem ismeretlen az az érzés, amikor valami változást észlel a mozgásában, hirtelen vagy fokozatosan fájdalmassá válik néhány mozdulat, amely korábban nem volt jellemző. Fő forrását elsőre feltárni nem olyan egyszerű, hiszen a mozgásszervi betegségek olyan problémaként definiálhatóak, amelyek közvetlenül érintik az izmokat, csontokat, inakat és ízületeket.

Pedig tény, hogy a fizikai aktivitás és a rendszeres testmozgás hiányának jelentős következménye az izomzat gyengülése, ez hozzájárul az izomrendszeri mozgásszervi betegségek kialakulásához. Nem mítosz, hogy napi 10 000 lépés javítja az ízületek rugalmasságát, a testtartást és csökkenti az izomfeszültséget.

Az emberi testet nem arra „tervezték’’ hogy egy széken mozdulatlanul üljön, hanem arra, hogy álljon, feküdjön, sétáljon, szaladjon a természetben.

Milyen módszerek léteznek a mozgásszervi betegségek csökkentésére?

A széken ülve a helyes testtartás elengedhetetlen, de ugyanilyen fontos a szék megfelelő kiválasztása is. Az állítható háttámlával rendelkező szék, úgy alakítható, hogy a hát alsó részének megfelelő támasztékot nyújtson, segítve a helyes pozíció megtartását, csökkentve a mozgásszervi betegségeket.

Ha viszont az alábbi óvintézkedések már nem elegendőek, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Aki nem akarja a mindennapjait fájdalomcsillapítóval és egyéb gyógyszerekkel élni, annak a manuálterápia jelentheti a mentőövet. Manuálterápiával javítható az ízületi felszínek helyes érintkezése, és támogatható a megfelelő ízületi keringés és a porcok egészséges tápláltsága.

Mit kell tudnom a manuálterápiáról?

Passzív kezelési módszer, vagyis páciensként semmiféle gyakorlati teendőd nem lesz, ellenben a gyógytornával. A kezelés során a terapeuta külső behatással, fizikailag hozza megfelelő helyzetbe a problémás területeket, ezek elősegítik a szöveti regenerációt a hatékony és gyors gyulladáscsökkentésért.

A manuálterápia teljes körű segítséget jelent az ízületi- és izomproblémák feloldásában, búcsút intve a mindennapos mozgásszervi panaszoknak. Ad meg testednek a legjobb munkakörülményeket, a helyes testtartást, a szükséges fizikai mozgást és a legjobb terápiás kezelést.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.