fizikoterápia

Az elektroterápia célja a fájdalmas és gyulladásos tünetek megszüntetése, amely során a terapeuta feladata a kezelt izomzat megfelelő stimulálása. Ismerd meg te is az elektroterápia természetes energiáit felhasználó kezelési módszert, amely a fizikoterápia fontos és nélkülözhetetlen része.

Milyen helyzetekben alkalmazható az elektroterápia?

Az elektroterápia kis elektromos áramimpulzusok felhasználását foglalja magában a szövetek stimulálására, amelynek célja bizonyos betegségek gyógyítása. Ez egy non-invazív eljárás, amely más kezelési módszerekkel kombinálva is nagyszerűen alkalmazható, amiről bővebb és megbízható infót kaphatsz a https://obuda.mozgasklinika.hu/fizikoterapia oldalt böngészve.

Bármely ízületi vagy izomfájdalomban szenvedő felnőtt használhatja ezt a kezelési módszert, ha nincs más ellenjavallat. Egyes elektroterápiás módszerek nem ajánlottak terhes nők vagy gyermekek számára, ezért mielőtt egy kismama elektroterápiás kezelési módszerhez folyamodik, mindig kérje ki nőgyógyásza tanácsát.

Milyen esetekben és mikor alkalmazható?

Az elektroterápia az emberi testben különböző típusú elektromos áramot alkalmaz az elektromos vezetőképességgel rendelkező szövetek működésének befolyásolására. Nevezetesen, az idegek és az izmok kezelhetők a legjobban elektromossággal. Viszont a kötőszövetekre is jótékony hatású az elektroterápia.

A test mélyébe hatoló bizonyos áramformák akár egyes belső szervek működését is pozitívan befolyásolhatják, például a húgyhólyagot vagy a vastagbélt. A gyógyításra használt áramot alaposan tesztelték, és gondoskodtak annak biztonságosságáról, valamint hatékonyságáról.

Számos eljárás létezik, amelyek elektromos áramimpulzusokat használnak. Íme néhány népszerű eljárás ezek közül:

Diadinamikus áramok – reumás állapotok, ficamok, izomhúzódások, vegetatív rendellenességek, perifériás keringési zavarok esetén javasolt. A diadinamikus áramok gerincbántalmak (porckorongsérv, lumbágó) esetén is jó eredményekkel járnak, segítik a tünetek enyhítését, miközben serkentik a testizmok aktivitását is.

Ultrahangos kezelés – gerincbetegségek, mint például gerincferdülés, elmozdulások, ficamok, zúzódások, reumás betegségek, törések esetén javasolt.

Interferenciás áramok – a terápiát ízületi degeneratív betegségekben, ödémában, vaszkuláris szindrómákban, discopathiaban szenvedőknél alkalmazzák.

Rövidhullámú terápia – rándulásban, bursitisben, horkolásban, izomfeszülésben szenvedőknek ajánlott.

Termoterápia – izomfájdalmak és húzódások, deréktáji fájdalmak, ízületi fájdalmak, menstruációs görcsök esetén javasolt. Ajánlott módszer a sportolóknak, akik gyakran küzdenek izomproblémákkal.

Mennyi ideig tartanak a kezelések?

Az elektroterápiás kezelések típusa a betegnél alkalmazott módszer szerint áll össze. Az elektroterápiás kezelés időtartama az elvégzett módszertől függően eltérő lehet, akárcsak a kezelések számát illetően, amely minden egyes beteg esetében más időintervallumot foglalhat magába.

Az elektroterápia tehát elektromos árammal történő kezelést jelent, amely hatásosan alkalmazható önmagában, de más fizikoterápiás kiegészítésként még hatásosabb lehet. Fontos, hogy a kezelés során csökkenjen az idegek fájdalomérzete.

Mindezek úgy lehetségesek, hogy kizárólag felkészült szakemberekkel és a legmodernebb gépekkel dolgozunk, amellyel számos programot biztosítanak pácienseink számára.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.