falvédő

Számos olyan textil van, aminek a használata nagymértékben befolyásolja, hogy mennyire érezzük magunkat kényelmesen az otthonunkban. Mivel sok esetben ezek nemcsak esztétikai szerepet töltenek be, hanem más funkciójuk is van, így nem érdemes mellőzni őket.

Közülük az egyik a falvédő, amit már a nagyszüleink is előszeretettel használtak. Ez nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen egy nagyon fontos feladatot tölt be. A használata nemcsak a hálószobában, hanem például a vendégszobában és a gyerekszobában is nagyon ajánlott.

Miért érdemes falvédőt használni?

Ha emlékszünk a nagyszüleink otthonára vagy megnézzük a vidéki otthonokat, akkor egyértelmű, hogy a falvédők nagyon divatosak voltak régen. Ennek főleg az a magyarázata, hogy szigetelés hiányában a falak könnyen áthűltek, ez ellen pedig megfelelő vastagságú anyagokkal védekeztek.

A falvédőket főleg az ágy mellett alkalmazták, amik így megakadályozták, hogy a hideg falhoz érjenek pihenés vagy alvás közben. Mi a helyzet ma? Manapság már nem kifejezetten a fal áthűlése miatt használjuk őket, de persze találhatunk azért erre is példát.

Ma már inkább esztétikai szempontokból döntünk a falvédők mellett, hiszen egy szép anyag az ágy melletti falra függesztve nagyon különleges látványt tud nyújtani.

Így válassz sötétítő függönyt!

Otthonunkban a függönyök is fontos szerepet töltenek be attól függően, hogy milyen kialakításúak, illetve pontosan mi célt szolgálnak. Alapvetően kétféle típust különítünk el: az átlátszó és a sötétítő függönyöket.

Ez utóbbiak esetében nagyon fontos, hogy az igényeinknek megfelelő vastagságúak legyenek. Ha például teljes sötétségre vágyunk, akkor azt csak a nagyon tömör anyagokkal érhetjük el. Ha viszont szeretnénk, hogy egy minimális fény átszűrődjön, akkor vékonyabbakat érdemes választani.

Ha még tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy szerezhető be minőségi sötétítő függöny, akkor nézz körül a piramisfuggony.hu oldalon! A sötétítők mellett, a drapériákat, a lapfüggönyöket, sőt, még a falvédőket és más otthoni textileket is megtalálod.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.