Az ágyi poloska irtás fontos lépés a fertőzöttség felmérése

Az ágyi poloska több módon is bejuthat az otthonunkba. Kollégiumból, kórházból és tömegközlekedési eszközökről is átkerülhet a mi tárgyainkra, továbbá magas rizikófaktort képviselnek a használt bútorok, plüssjátékok, képkeretek és lényegében minden olyan tárgy, ahol a résekben, az illesztésekben és a mélyedésekben könnyen megbújhatnak a rovarok annak céljából, hogy végül egyszerűen az ember közelébe férkőzhessenek.

Habár egy igen kellemetlen jelenségről van szó, a megoldás szerencsére elérhető, mivel a professzionális ágyi poloska irtás maximális hatékonyságot jelent.

Az eljárás során lényegében egy méregmezőt hoznak létre a kezelendő felületeken. Ha kiegészül az irtás valamilyen légtér kezeléssel, ilyen a ködképzés, füstképzés…stb. (ezt szokták a köznyelvben hívni, de teljesen tévesen gázosításnak) ezt követően három órán keresztül embernek és állatnak is tilos a belépés az érintett helyiségbe, majd egy alapos, két órán át tartó szellőztetést követően már semmiféle veszélyt nem jelent számunkra vagy állatainkra nézve az ágyi poloska irtás közben alkalmazott permet.

A mi feladatunk csupán annyi, hogy átvasaljunk egy garnitúra tiszta ágyneműt és még melegen belehelyezzük azt egy nylon zsákba, amit végül szorosan összezárunk. Amikor az ágyi poloska irtás és a szellőztetés is végbement, akkor felhúzhatjuk a tiszta ágyneműt.

Ezenkívül semmilyen előzetes intézkedésre nincs szükség a részünkről, az éjszaka használt ágyneműt és minden más holmit a szekrényekben vagy a szobában legjobb ha úgy hagyunk, ahogy odáig használtuk. Ez nagy segítség a szakemberek számára, mivel így egy pontos képet kaphatnak a fertőzöttség mértékéről.

Az ágyi poloska irtás során a szekrények tartalmát sok esetben szükségtelen kezelni, azonban előfordulhat, hogy ez mégis indokolttá válik. Természetesen ilyenkor ezeken a helyeken is alkalmazható a vegyszeres kezelés.

A darázsirtás mikéntje több tényezőn is múlik. Ami lényeges, hogy mindenképpen inkább bízzuk ezt a folyamatot is szakemberre, hiszen nem teljesen veszélytelen a darazsak kiirtása még abban az esetben sem, ha az ember megpróbál rá felkészülni.

Amennyiben patkányok keserítik meg az életünket, megpróbálkozhatunk házi módszerekkel, de jelentős fertőzöttség esetén ajánlatos, hogy professzionális szinten valósuljon meg a patkányirtás.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.