Az ágyi poloska irtás elsősorban permetezéssel történik

Mivel az ágyi poloska különösen gyorsan képes alkalmazkodni a körülményekhez és az ember napi szokásaihoz, ezért nagyon hamar elszaporodhat a fertőzött területen.

Sokan úgy gondolják, hogy ez a vérszívó rovar ott jelenik meg, ahol nem megfelelőek a higiéniás feltételek, azonban ennek semmilyen valóságalapja nincs.

A betolakodó számára minden emberi test egyforma és akár egy tömegközlekedési eszközön is gond nélkül hozzánk csapódhat egy fertőzött, látszólag igényes táskáról.

Az ágyi poloska irtás kétféle módszerrel történhet, az egyik fizikai úton valósul meg, a másik pedig kémiai úton. A végeredmény tekintetében nincs különbség, mindkét verzió maximálisan hatékony tud lenni.

Arról, hogy mégis melyik kerüljön előtérbe, a szakemberek döntenek az ágyi poloska irtás megkezdése előtt és olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint például a fertőzöttség mértéke vagy a terület sajátos paraméterei.

A fizikai módszer egyfajta hőkezelés, ez azonban nem nyújt akkora hozzáférési lehetőséget, mint a kémiai irtás. Ezért napjainkban is a legelterjedtebb módszer az abszolút eredményesnek tekinthető vegyszeres permetezés.

Az eljárás lényege, hogy az adott helyiség felületeit egy emberre veszélytelen méreganyaggal permetezik be, amin a későbbiekben garantáltan át fog haladni az éhes ágyi poloska.

Mivel ez a rovar egy teljesen kiszámítható ritmus szerint éli az életét, ezért a kémiai ágyi poloska irtás minden alkalommal eredményre vezet. Mivel a peték inaktívak, ezért az esetükben egy ismétlő eljárásra van szükség a kikelésüket követően, ami 3-4 hét elteltével következik be. A kétlépcsős ágyi poloska irtás által könnyedén felszámolható a kártevők jelenléte.

A darázsirtás szintén kémiai vegyszerek felhasználásával történik, a kivitelezés módját csupán a darázsfészek elhelyezkedése befolyásolja.

Patkányirtás esetében a kémiai beavatkozás már a lakossági problémakezelés szintjén is igen gyakori, a gazdaboltok polcain temérdek méreg áll a rendelkezésünkre.

Ennek ellenére házilag sokszor csupán átmeneti sikereket lehet elérni. Magas fertőzöttség fennállása során a szakemberek által preferált vadászgörényes irtás nyújthat végleges megoldást.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.