sóder

Amikor az építkezések, felújítási, átépítési munkák kerülnek napirendre, akkor nélkülözhetetlenek az építő- és díszítőanyagok. Közülük az egyik a sóder, amit más néven folyami kavicsként is emlegetnek, hiszen a kialakulása évmilliók leforgása alatt, a víz koptató munkájának köszönhető.

Ha a helyszínen erre a számos előnyös tulajdonsággal rendelkező alapanyagra is szükségünk van, akkor meg kell oldani a sóder szállítást. Ez úgy a legcélszerűbb, ha felvesszük a kapcsolatot egy olyan szolgáltatóval, akitől bérelhetünk konténert vagy akitől a szállításban is kérhetünk segítséget.

Mire lehet felhasználni?

A sóder a beton egyik legfontosabb összetevője a víz és a cement mellett. Így tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, hogy egy építkezés sem bonyolítható le nélküle. Mint, ahogy általában minden építőanyag, így a sóder is különböző szemcseméretekben fordul elő.

Ezt mindenképp figyelembe kell venni, amikor arról döntünk, hogy milyen célra használjuk fel. Minél finomabbak a szemcsék, annál aprólékosabb munkákhoz keverhetünk belőle betont. A nagyobb területek betonozása esetén pedig inkább a durvább szemcséjű típusok használata javasolt.

Miért válassz mosatlan sódert?

A sóder szállítás megrendelésekor tudnunk kell, hogy milyen fajtára van szükségünk. E tekintetben nagyon fontos tudnunk, hogy az építkezésekhez kizárólag a mosatlan típusok használhatók fel. Amikor ugyanis a szemcséket megmossák, akkor fontos anyagok kerülnek ki belőlük.

Az anyagtartalom csökkenése miatt pedig negatívan befolyásolják a beton tulajdonságait. Például a szilárdságát, a kötési idejét és úgy összességében a minőségét.

Mennyibe kerül a sóder szállítás?

A sóder árát jellemzően köbméterben szokás megadni, ami több tényezőtől is függ. Többek között például a szemcseméret és az osztályozottság is nagymértékben meghatározza, hogy mennyit kell fizetnünk érte.

Nagyságrendileg 7000 és 10000 Forint között mozog a köbméterre vetített ár. Ehhez adódik hozzá a szállítás ára, ami a kiszállítás helyének függvényében változik.

Kép forrása: Kontener-rendeles.info

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.