étkező

Ugye te magad is emlékszel, hogy a 80-as, 90-es évek konyhájában mekkora sztár volt az étkezőpad, ami sok esetben akár sarokpad is volt egyben? Milyen emlékeket őrzöl róla?

Minden bizonnyal eszedbe jut az, hogy mennyire kényelmes volt, ahogy az is, hogy milyen szörnyen festettek azok a darabok. Szerencsére a harmadik évezred hajnalán a designerek már jobban odafigyelnek az esztétikumra, így ha a régi kényelmet szeretnéd az otthonodba varázsolni, akkor bátran nézz szét a Prémium bútoráruház étkezőpadjai között!

Csoda vár rád!

Magad is meg fogsz lepődni, micsoda átalakuláson ment át ez a bútordarab az utóbbi 30-40 évben. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy az étkeződben jól jönne egy ilyen bútor, akkor bátran nézz körül az imént említett bútoráruház virtuális vásárlóterében. Biztos lehetsz benne, hogy meg fogod találni az ideális darabot.

Ma, amikor néhány lakberendezési stílus uralja a piacot, a bútortervezők ezeket a trendeket figyelembe véve alkotják meg a különféle változatokat.

Így fából készült étkezőpadot választhatsz a rusztikus vagy a bohó stílusú étkeződbe, textilbőrrel borított padot, ha klasszikus eleganciára vágysz, és szövetes változatot, ha a vintage stílus rabolta el a szívedet. A skandináv, a loft és a minimalista irányzatok hívei sem maradnak étkezőpad nélkül, hiszen a többféle szín- és anyagkombináció számukra is rejteget kincseket.

Mikor érdemes étkezőpadot választani?

Több olyan eset is előfordulhat, amikor a helykihasználás végett optimálisabb választás a pad, mint a különálló székek. Ilyen többek között az, amikor kevés hely áll a rendelkezésedre akár csak az asztal egyik oldalán is. Ez persze nagyban függ az étkező vagy a konyha alakjától, ahogy az asztal mérete és alakja is nagy szerepet játszik az ülőalkalmatosságok kiválasztásában.

Mivel egy-egy szék sokkal több helyet foglal el, illetve a székek között kimaradt részek is kihasználatlanok maradnak, ezért sok esetben valóban a pad lesz a jobb megoldás. Ugyancsak kapóra jön a pad használata, ha gyakran rendezünk az otthonunkban vendégséget. Ilyenkor akár csak plusz ülésként is kiválóan szolgálhat egy-egy jól megválasztott étkezőpad.

Természetesen minden család más és más igényekkel rendelkezik, így mielőtt az étkezőpad vásárlása mellett döntenél, alaposan fontold meg, hogy milyen célból és legfőképp mekkora padot szeretnél vásárolni!

Le az előítéletekkel!

Ahogy a cikkünk elején is említettük, sajnos nagyon sok téves előítélet van az étkezőpadok kapcsán, amiket javarészt a több évtizeddel ezelőtti emlékek táplálnak.

Éppen ezért arra bátorítunk, hogy még akkor is vess egy pillantást a Prémium bútoráruház étkezőpadjaira, ha amúgy nem is áll szándékodban vásárolni. Ugyanis annyira szép darabokat fogsz ott találni, hogy garantáltan átértékeled majd erről a hasznos bútordarabról vallott nézeteidet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.