kert

Van néhány tippünk azok számára, akik szemet gyönyörködtető kertet szeretnének, ahol jólesik a pihenés. Bemutatjuk a legpraktikusabb eszközöket, amelyekre szükségünk lehet és néhány aranyszabályt.

A nap első sugarai táncolnak a frissen nyírt gyepen, és egy csésze kávéval a kezünkben végignézünk a színpompás virágszőnyegen. Egy gondozott zöldterület a lelkünknek is békét és nyugalmat ad. Nem kell hozzá más, csak néhány megbízható szerszám. A MÖBELIX termékeivel a kertrendezés valóban gyerekjáték.

Lentről kezdjük

A szép kert alapja a jó minőségű talaj. Az ásó és a kapa lesznek a legjobb barátaink az előkészítés során. A fellazított földben boldogan növekednek a növényi gyökerek. Egy kerti hulladékgyűjtő mindig jól jöhet, legyen kéznél. 

Lehetőleg erre a célra gyártott terméket keressünk. A lombgyűjtők és szemeteszsákok mellett ma már felhasználnak a gyártáshoz olyan speciális anyagokat is, amelyekben nem tehetnek kárt az ágak, tüskék. Ezek a tárolók strapabíróak, újrafelhasználhatók és helytakarékosak. Ne ijedjünk meg a nagy méretektől, egy 150 literes zsák is észrevétlenül megtelik.

Ápolás, gondozás

A növények gondozásához elengedhetetlen egy nyomáspermetező vagy kerti permetező. Előzzük meg, hogy kártevők támadják meg szeretettel nevelt növényeinket! A zavartalan fejlődést futtatókkal és kötöződrótokkal támogathatjuk. A tökéletes gyep titka egyszerűbb, csak szerezzünk be egy megbízható fűnyírót vagy fűkaszát. 

Tavasszal, amikor megtelnek a virágládák, ideje elővenni a télre elpakolt kerti dekorációkat is. Nyáron a legfőbb gondunk az öntözés legyen. A locsolókanna helyett nagyobb területen hasznosabb lehet egy locsolórúd. Télen pihen a kert, ez a karbantartás és a tervezgetés ideje.

Ingyen tápanyag

Egy saját komposztáló sosem haszontalan beruházás. A zöldségek héja, a gyümölcsök magháza, a maradékok és a lenyírt fű is újrahasznosítható. Kevesebb szemét kerül a lerakóba, amivel csökkentjük a metán és egyéb, üvegházhatású gázok kibocsátását, ráadásul természetes tápanyagot nyerhetünk belőlük. 

A komposzt javítja a talaj szerkezetét, növeli a vízmegtartó képességét és támogatja a hasznos mikroorganizmusok munkáját. Így a talaj egészségesebb, a növényeink pedig szebbek lesznek. 

Tippek és trükkök

  • Mindig tartsuk megélezve és működőképes állapotban a szerszámokat. Használat után ne maradjon el az alapos tisztítás.
  • A permetezést száraz időben végezzük, hogy elkerüljük a gombás megbetegedéseket.
  • A kert tökéletes terep a kísérletezéshez. Próbáljuk ki például a műfüves járólapot, ami praktikus megoldás lehet ott, ahol nagyobb az igénybevétel, emiatt nehezen nő a fű.

Hozzuk ki a kertből a legtöbbet!

Akinek van kertje, jól tudja, hogy a növények ápolása, a zöldterület gondozása elsősorban nem munka. Hobbi, ami sikerélményt ad, örömöt szerez és elégedettséget nyújt. Csak rajtunk múlik, kihozzuk-e magunkból és a lehetőségekből a maximumot, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol szívesen időzünk, amíg le nem nyugszik a nap.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.