coaching

Ha van olyan szakma, amely tényleg kifejezetten sok érdekességet hordoz magában, az nem más, mint a coaching. Rengeteg ember életére láthatsz rá, és számtalan személy problémáival találkozhatsz nap, mint nap – mi teszi olyan különlegessé ezt a munkát és hivatást? Lehet-e egyáltalán főállásban ezzel foglalkozni? Íme, lássuk a pontos választ.

Lehet főállásban is csinálni?

Attól függ, hogy mit értünk pontosan ez alatt. Természetesen igen, lehet teljes időben is – viszont, arra számítanunk kell, hogy kifejezetten coach állás nem létezik. Amennyiben szeretnénk, akkor vállalkozóként kell az ügyfeleinket kiszolgálni – ez esetben a komplett marketinget is nekünk kell megoldanunk saját magunk számára, tehát kell csinálni egy weboldalt, azt promotálni kellene, és ügyfeleket szerezni.

Példa egy remek coach szolgáltatóra Magyarországon

A CoachingEgyetem az a weboldal, amely igazán kiemelkedik a többi közül Magyarországon ebben a szegmensben. Nincs még egy olyan vállalkozás, amely ennyire profi online megjelenéssel rendelkezne, és ennyire letisztult designt használna, alkalmazna, mint ez a honlap. Ennek köszönhetően érdemes elgondolkodni azon, hogy tőlük kérjünk ajánlatot, amennyiben egy jó segítőre lenne szükségünk.

Miért különleges az egész szolgáltatás?

Mert nincs még egy olyan másik a világon, amely ennyit fejlesztene a kliens és a szolgáltató gondolkodásmódján, attitűdjén, szemléletén. Problémák átbeszélése, azokra külön megközelítést és megoldást nyújtani – ezek azok, amelyekre leginkább, főleg szükség lesz a későbbiek során. Persze, ne gondoljuk azt, hogy maga a munka pofonegyszerű lenne – azért kell a tapasztalat, tudás, és szakmai szemlélet, amely egész egyszerűen nem hiányozhat a coach részéről.

Miért Skypeon szokták csinálni általában?

Ez nem pszichológiai tanácsadás. Egy olyan helyzetben a kliens számára alapvetően fontosabb, hogy személyesen is jelen legyen – a coaching talán kissé más, hiszen nem annyira személyes és kifejezetten intim dolgokról van szó egy ilyen helyzetben. Amikor üzleti problémákról beszélünk, karrier tanácsot kell adni, akkor egész egyszerűen nincs jobb megoldás a felek számára.

Mennyibe kerül egy ülés?

Ez attól függ, hogy mi lenne a pontos feladat – a coachok árai nagyban szórnak a magyar piacon. Van, aki 20-30.000 Ft-ot is elkér egy 50 perces alkalomért, mások 12.000 Ft-os órabérben dolgoznak. Amit érdemes megérteni – hogy nincs két egyforma igény az ügyfelek és megrendelők részéről, ezért vannak az eltérések.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.