paleo étrend

Napjainkban az étkezés egyre nagyobb problémát jelent. A mindennapokban nagyon kevés figyelmet fordítunk arra, hogy mégis mi kerül a tányérra, a lényeg általában az, hogy csak gyorsan csökkentsük az étvágyunkat és már megyünk is tovább. Pedig az ebből fakadó problémák elég hamar tudnak jelentkezni, nem kell az öregkort “megvárni”.

A gyerekek számára is ideális választás lehet

De akár még a házi kedvenceknek is találhatunk paleo termékeket. A PaleoCentrum PET Shop kategóriájából könnyedén be is szerezhetjük őket. Nem egy olyan példa volt már, amikor a kutya reumatikus fájdalmaira jelentett megoldást ez a módszer. Nem hiába mondják azt, hogy az egész család számára ideális étrend lehet a paleo.

A gyerekeknél például “tejallergia” esetében is érdemes alkalmazni. Ha nagyon rossz evő, amihez a hagyományos óvodai étkeztetés nem igazán járul hozzá, olykor katasztrófálisnak is mondható, akkor mindenképpen újra kell gondolni az étrendet.

A paleolit megoldásnak ráadásul rengeteg előnye van. Már önmagában a beszerzés, a főzés is sokkal egyszerűbb, mint más, speciális étrend esetében. Hús, gyümölcs és zöldség mindenhol elérhető hazánkban, de a világ összes országában is. Ezért is számít globális szinten is közkedveltnek a paleo.

Ha a gyermek például az említett tejallergiával küzd, gyenge az immunrendszere, akkor ez a módszer ideális lehet számára. Több tapasztalat, eset is azt mutatja, hogy a hús-, zöldség- és gyümölcsfogyasztással meg lehet erősödni, a tünetek enyhülnek vagy el is múlnak.

Helyreáll az emésztés, megszűnik a hasmenés, és a különböző betegségekkel szemben is ellenállóbb lesz a szervezet.

Természetesen gyerekek esetében nem egyszerű a feladat, mert az iskolai étkeztetés nem feltétlenül (sőt!) követi a paleo szabályait vagy teszi lehetővé annak betartását.

Milyen előnyei lehetnek a váltásnak?

Ami gyerekek és felnőttek számára is egyaránt fontos, hogy növeli a fizikai és mentális produktivitást. A mesterséges élelmiszerekben található cukrok, káros összetevők és természetellenes adalékanyagok nem tesznek jót a szervezetnek, annak működését is zavarják.

A természetes energiaforrások azonban sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak. A mindennapokban mind fizikálisan, mind mentálisan jobb eredményeket fogunk elérni.

Úton az egészséges életmód felé

A paleo étrend a vérnyomásnak is jót tesz, mivel fehérjében és zsírokban gazdag, cukorban viszont nagyon szegény életmódot tesz lehetővé. A diéta képes csökkenteni, stabilizálni a vérnyomást. A vércukorszintet is szinten tartja, mivel a cukortól alapból el kell búcsúzni az étrendben.

Ráadásul az “áttérés” is nagyon kényelmesen megoldható, mivel rengeteg recept és alapanyag közül lehet válogatni. Nem hiába mondják azt, hogy a paleo bárhol és bármikor elkezdhető, mivel hús, zöldség és gyümölcs mindenhol elérhető, belőlük sosem lesz hiány.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.