kiegészítők sportoláshoz

A sport az egyik legjobb dolog, amit egészségünk szempontjából végezhetünk. Rengeteg formája létezik — és legalább ennyi eszköz, kellék és kiegészítő segíti ma már elő, hogy testünket kellőképpen megdolgoztathassuk. Melyek ezek?

Azt, hogy milyen sportkiegészítőket kell beszereznünk, természetesen maga a sport műfaja dönti el. Minden mozgásformának megvannak ugyanis azok az alapfelszerelései, amelyek elengedhetetlenek: a futáshoz például egy megfelelő futócipő, a focihoz egy futballcipő és egy focilabda, a teniszhez pedig az ütők és labdák.

Az alapkiegészítőkön felül azonban szükségünk lehet olyan eszközökre is, amelyek bár nem létfontosságúak, mégis jelentősen megkönnyíthetik vagy szórakoztatóbbá tehetik az adott mozgásformát. Ezekből mutatunk be néhányat!

#1 Okosóra

Napjaink egyik legújabb technológiai vívmánya az okosóra, ami mindamellett, hogy hagyományos óraként is tökéletesen funkcionál, számos más hasznos tulajdonsága is van.

Segítségével például:

  • Mérhetjük és összehasonlíthatjuk az időeredményeinket.
  • Nyomon követhetjük testünk élettani funkcióit.
  • Hívásokat, üzeneteket fogadhatunk — vagy akár segélyhívást is leadhatunk.

Az okosórák nagyon hasonlóan működnek, mint a telefonjaink, de funkcionalitásban természetesen azért jócskán elmaradnak a zsebünkben hordott mini számítógépektől.

#2 Fülhallgató

Sok olyan mozgásforma létezik, amit vagy többedmagunkkal végzünk, vagy egyedül a természetben — ezekben az esetekben pedig a társainkat, a madarakat vagy a fákat szeretnénk hallani.

Ám egyes sportok (például a futás vagy az úszás) néha monotonná válhatnak, ebben az esetben pedig szükségünk lehet némi külső impulzusra, például egy hangoskönyvre, podcastre vagy zenére. Nem hiába vált a fülhallgató a sportolók egyik legfontosabb kiegészítőjévé.

A legújabb, bluetooth-szal működő, kábel nélküli termékeket akár okosórával is használhatjuk, ám a legtöbben még mindig az okostelefonjukat használják erre a célra.

Ám ahhoz, hogy telefonunkat magunknál hordva tudjunk sportolni, egyéb kiegészítőkre is szükségünk lesz.

#3 Telefontokok a sportoláshoz

Bár okoseszközeink védelmében mindannyian használunk mobiltokokat, ma már léteznek olyan tokok sportoláshoz, amik direkt erre a célra lettek kialakítva.

Nagy előnyük, hogy a testünkhöz — például a karunkhoz — erősíthetőek, ezáltal a telefont biztonságban tartják, ugyanakkor a műanyag ablakoknak köszönhetően a készülékünk minden funkcióját használni tudjuk, ezért nem kell levennünk magunkról ahhoz, hogy hívást kezdeményezzünk vagy elindítsuk a zenét.

telefontok sportoláshoz

Kép forrása: Unsplash.com

Érdemes olyan tokot választani, ami direkt az adott sporthoz lett kialakítva, hiszen ma már léteznek tokok futáshoz, kondizáshoz, sőt akár még úszáshoz is — érdemes körülnézni például az ETUO, Magyarország egyik legnagyobb telefontokos webshopjának kínálatában.

A használatuk előtt azonban győződjünk meg arról is, hogy a telefonunk is bírja a víz alatt, hiszen nem sokat érünk vele, ha csak a tok bírja a nedvességet!

#4 Kulacs vagy termosz

A megfelelő hidratálás nem csak a mindennapokban, de sportolás közben is rendkívül fontos! Éppen ezért mindig hordjunk magunknál valamit, amiben folyadékot tárolhatunk.

A nyári sportokhoz alapvetően elég lehet egy kisebb kulacs is (például vízhez, izotóniás italhoz), a téliekhez viszont célszerű olyasmit választani, amiben akár meleg italt (pl.: teát) is tárolhatunk.

Ne feledjük: a sport az egyik legjobb dolog, amit egészségünk érdekében tehetünk, ezért szerezzünk be minden olyan kiegészítőt, ami motivációt adhat a rendszeres mozgáshoz.

Képek forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.