vércukorszintmérő

Sajnos hazánkban a cukorbetegséggel nagyon sokan érintettek, a statisztikák szerint több mint egymillióan. Számukra a vércukorszint folyamatos követése és az étkezés kontrollálása egy kötelező folyamat. Ehhez viszont megfelelő eszközökre is szükség van.

A különböző mérők már számos helyen beszerezhetők és TB által támogatottak. Például a BestMarkt egészségmegőrző termékkínálatában többféle vércukorszintmérő is megtalálható.

A világ leggyakoribb betegsége

A cukorbetegség okán az inzulinhatás nem megfelelően működik, így a szervezet sejtjei nem képesek szőlőcukrot felvenni a vérből. Cukorbetegség akkor áll fenn, ha éhgyomor esetében a vércukorérték 7,0 mmol/l vagy ettől magasabb, majd cukorterhelést követően két órával ez az érték 11,1 mmol/l-ra növekszik.

A cukorbetegség fajtái

Tekintettel arra, hogy ez egy igen komoly betegség, nagy odafigyelést igényel. Azok, akik 1-es típusú cukorbetegséggel küzdenek, nem rendelkeznek inzulinnal. A 2-es típusú betegséggel érintetteknek van inzulinjuk, de a sejtjeik nem ismerik fel azt.

A terhességi cukorbetegség általában szülés után megszűnik, nem tartós állapot. Az inzulinrezisztencia esetében a beteg rendelkezik inzulinnal, de a sejtek nem ismerik fel, így felhalmozódik a vérben.

A cukorbetegség jelei

Több intő jel is utalhat arra, hogy a betegséggel érintettek vagyunk. Az egyik ilyen a gyakori szomjúság. Ezzel párhuzamosan megjelenik a homályos látás, a bőrszárazság és az esetleges sebek nehezen gyógyulnak. Sajnos ez a probléma megnövekedett étvággyal jár, amit gyakori rosszullét, szédülés, hányinger és ingerlékenység is kísér.

Vércukorszint mérése

Aki ezzel a betegséggel érintett, akkor bizony rendszeresen mérni kell a vércukorszintjét. A folyamat otthon is elvégezhető, kényelmesen, fájdalom nélkül, csak kell hozzá egy megfelelő készülék. A mérővel az ujjbegyünket szúrjuk meg, majd egy csepp vért a tesztcsíkra kenünk. Ez fogja megmutatni a mérő segítségével az aktuális vércukorszintet.

Milyen készüléket vásároljunk?

A rendszeres használat okán mindenképp válasszuk a minőséget, a pontosságot és a megbízhatóságot! Fontos paraméter a készülék vércseppigénye. Minél kisebb ez a szám, annál kisebb szúrást kell ejtenünk az ujjunkon.

A jobb készülékek meglehetősen nagy memóriával rendelkeznek, így hosszú időszak adatait menthetjük el. A mérési idő arra utal, hogy a tesztcsík, a készülékbe való helyezése után, mennyi idő múlva jutunk eredményhez.

Az árak tekintetében a pár ezer forintos készüléktől egészen a 20-30 ezer forintos változatig minden megtalálható a piacon. A jelentősebb költséget sajnos a tesztcsíkok jelentik, hiszen naponta akár többet is felhasználhatunk.

A szakemberek egy tartalék mérő beszerzését is javasolják arra az esetre, ha az alapkészülék elromlik.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.