karácsonyi dekoráció

Talán az évben leginkább várt ünnepünk a karácsony, mely összehozza a családokat és örömmel tölti el valamennyiünk szívét. Az emelkedett hangulatban telő ünnep előkészületei során számtalan dekorációt helyezhetünk el otthonunkban.

A napi rohanást és stresszt elfelejthetjük a karácsonyfa alatt, melynek díszítését szenteste kezdjük meg, de a fára kerülő díszeket már jóval korábban beszerezhetjük. A mömax a karácsony témájához illő dekorációs elemeket is kínál, melyek segítségével otthonunkat tökéletesen az ünnepi hangulathoz igazíthatjuk.

A szeretet ünnepe

A karácsony a szeretet és az összetartozás ünnepe, melyet világszerte milliók várnak minden évben. Ilyenkor lehetőségünk nyílik arra, hogy kifejezzük hálánkat és szeretetünket azok iránt, akik a szívünk mélyén számítanak. Ebből az alkalomból otthonunkat számtalan dekoráció elhelyezésével tudjuk még meghittebbé varázsolni.

Az ünnep idején karácsonyi stílusú textíliákba öltöztetjük a bútorokat, melyek melegséget és szép keretet nyújtanak a családi összejövetelekhez. A zöld, piros és fehér színek alapelemei ennek az alkalomnak, de az arany és ezüst csillogása még inkább feldobhatja a díszítést. Különböző motívumok, mint például a csillag vagy a szarvas, szintén a dekor elemek többségén megtalálhatók.

Fényesen ragyogó díszítés

A karácsonyi világítás kül- és beltéren egyaránt varázslatos része az ünnepi időszaknak. A szezon kezdetén a városokban elengedhetetlen az esti fények megjelenése, melyek még felemelőbb hatást keltenek az utcán sétálókban.

Már hazánkban is elterjedt, hogy a karácsonyi és újévi időszak között a házak külső részét is színes fényfüzérekkel dekorálják. A ház falára, ereszre erősített és a fákra tekert LED fényekkel tűzdelt világítás még éjszaka is fényárba borítja a környéket.

A talpon álló figurák, mint például a rénszarvasok húzta szán vagy hóemberalak, tökéletes kiegészítői lehetnek ennek a hangulatnak. Beltéren szintén sok lehetőség közül választhatunk, mivel díszlámpák, dekorvilágítás és fényfüzérek egyaránt beszerezhetőek a lakberendezési üzletekben.

Ősi szokás új köntösben

Bár a karácsonyfa-állítás egy pogány ünnep szimbóluma volt, a keresztény kultúrkör is átvette ezt a hagyományt. Az ősi germán törzsek az élet és a termékenység jelképeként díszítették fel fenyővel otthonaikat. Később ezt a hagyományt vette át Viktória királynő, német származású férjének köszönhetően.

A királynő divatot teremtett a fenyőfa feldíszítésével, így vált ma már szinte minden karácsonyi dekoráció alapjává a karácsonyfa-állítás. A korábban színes papírokkal, gyertyákkal, almával és dióval díszített fákat napjainkban felváltották a színpompás üveg és műanyag gömbök, vagy a természetes anyagok kedvelői által használt fa és fonott figurák.

Környezetünk védelmére is egyre többen helyeznek hangsúlyt, így a kivágott és a karácsonyi ünnepek végeztével szemétre dobott valódi fenyők helyett műfenyőkkel ünnepelnek, vagy cserepes fákat választanak otthonuk díszeként.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.