fólia

Amikor valamelyik bútorunk még tökéletesen működőképes, azonban már elavult, vagy nem illik a lakás hangulatához, esetleg a saját ízlésünk változott meg az évek folyamán, akkor a bútorfelújítás remek ötletnek tűnik.

Ennek során ugyanis teljesen átalakíthatjuk a szekrények, konyhaszekrények, kisbútorok, ágytámlák megjelenését, és az újrahasznosítás jegyében még a környezetet is megóvhatjuk a felesleges hulladéktól. Cikkünkben megnézzük, hogy milyen eszközök szükségesek ehhez, annak érdekében, hogy az eredmény tökéletes legyen.

Ha csinálsz valamit, akkor jól csináld!

A felújítással akkor leszel elégedett, ha a végeredmény olyan lesz, mint amilyennek megálmodtad. Fóliás Juci fóliázóeszközei segítenek abban, hogy a fólia tökéletesen tapadjon, és a méretezést is el tudd találni. Emellett azonban van még néhány tanácsunk, amit, ha megfogadsz, akkor nem csak te, de minden ismerősöd gyönyörködni fog a munkádban.

Az első lépés: a tervezés

Mielőtt nekikezdesz a felújításnak, mindenképpen tervezd meg, hogy milyen legyen az új kialakítás, ehhez összességében nézd a szobát, a lakást, hiszen nagyon fontos, hogy harmonikusan illeszkedjen be a térbe. Ha komplett átalakítást tervezel, vagyis a falak színét is megváltoztatod, esetleg új padlót is teszel le, akkor ezekhez is illenie kell a szekrényeknek.

Akár kikérheted barátaid vagy lakberendezési affinitással rendelkező ismerőseid véleményét is, de rengeteg inspiráló videót is találhatsz az interneten. Meríts ihletet, és ha megvan a koncepció, akkor jöhet a megvalósítás!

Második lépés: a tökéletes kivitelezés megtanulása

A fóliázás nem agysebészet, ezért néhány oktató videó elegendő ahhoz, hogy elsajátítsd az alapokat. Meg kell nézned a felrakás technikáját, például azt, hogy kell fokozatosan lehúzni a védőréteget és közben a simítóval kiűzni a buborékokat, valamint azt is, hogy kell méretezni.

Emellett fontos, hogy a sarkokat is helyesen dolgozd el, illetve az ívek kialakítását is szabályosan oldd meg. Ezekre azonban kiváló kisfilmek vannak fent, ezeket semmiképpen se hagyd ki!

Harmadik lépés: a mérés

Nagyon fontos, hogy jól mérd le a szekrényeket, hiszen, ha kevés lenne az anyag, akkor el fogsz akadni a felújításban, ráadásul lehet, hogy a következő rendelés nem lesz teljesen színazonos.

Ha megvannak a méretek, akkor nincs is más dolgod, mint a hatalmas választékból kiválasztani a megfelelő minőségű és színű termékeket, és megrendelni azokat.

A megrendelés

Normál vagy prémiumfólia közül választhatsz, a nagyobb használatnak kitett részekre prémiumot, a normál használatra standardot válassz. A fóliázóeszközöket ki ne hagyd a megrendelésből, hiszen csak ezekkel sikerülhet tökéletesre a munka!

A simító a levegőmentes tapadáshoz, a fémvonalzó, a szike és a vágóalátét a fólia méretre szabásához alapvetően szükséges. Ha a bútort javítani is kell, akkor vásárolj fatapaszt és csiszolószivacsot is!

A fóliázás előnye, hogy egyedül, egy hétvége alatt teljesen megújíthatod a lakásod megjelenését, így modern és ízléses otthont varázsolhatsz belőle.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.