hőszigetelés

A mostani fűtésszezon senki pénztárcájának nem esett jól. A világpolitikai helyzet miatt az egekbe szökött energiaárak, valamint a hazai energiapolitikai döntések, konkrétabban a rezsicsökkentés módosítása jelentős fejfájást okozott mindenkinek, főleg azoknak, akik nem megfelelően szigetelt ingatlanban laknak.

A fűtési szezon lassan véget ér, és megkönnyebbülten dőlhetünk hátra. Vagy mégis érdemes kicsit előre tekintenünk, akármennyire nem akarunk fűtésszámlákkal foglalkozni most egy ideig?

A tücsök, a hangya és a hőszigetelés

A tücsök és a hangya története sokaknak ismerős. A nyár során a tücsök éli világát és nem gondol a holnapra, míg a hangya vért izzadva gyűjtöget a szűkösebb időkre. Amint beköszönt a tél, a tücsök hoppon marad, míg a szorgalmas hangya teli kamrával, nyugodtan nézhet elébe a hideg hónapoknak. De hogy jön ide a hőszigetelés?

Úgy, hogy lassan véget ér a fűtési szezon, és ha rosszul szigetelt ingatlanban élünk, kicsit hasonló helyzetben találhatjuk magunkat, mint a mese szereplői. Dönthetünk úgy, hogy nem akarunk fűtésszámlákkal foglalkozni egészen októberig, vagy előre tekinthetünk, akármennyire is nehezünkre esik, és végiggondolhatjuk a lehetőségeinket.

Winter is coming (előbb-utóbb)

Ugyanis még ha távoli is az az október, előbb-utóbb elérkezik. És semmi garancia nincs rá, hogy az energiaárak a járvány és a háború előtti szintre fognak visszaesni, ahogy arra sem, hogy a kormány megszüntetné a kedvezményesen vásárolható energiamennyiségekre vonatkozó korlátozásokat.

Most, hogy egy picit megkönnyebbült a pénztárcánk a télhez képest és még jó pár hónap hátravan a fűtési szezonig, érdemes elgondolkodni rajta, hogy beleférhet-e a családi költségvetésbe az ingatlan hőszigetelése.

hőszigetelés

Kép forrása: Freepik.com

Végre egy valóban megtérülő befektetés

A hőszigetelés nem olcsó mulatság, ez tény. Azonban az is tény, hogy előbb-utóbb visszahozza az árát, főleg a mostani körülmények között. Ha tehát van rá esély, hogy kigazdálkodjuk a ház külső vagy belső hőszigetelését, előbb-utóbb vissza fog jönni a befektetett összeg.

Illetve mivel még csak március van, bőven van rá idő, hogy alaposan megtervezzük a projektet, mind anyagi szempontból, mind a kivitelezés időpontját tekintve. Bár nehéz ma Magyarországon jó szakembert keríteni, a nyár végére vagy az ősz elejére jó eséllyel meg tudjuk találni azt a gárdát, akire szívesen rábíznánk a munkát.

A megtérülésben a kivitelezés mellett a megfelelő alapanyagok is nagy szerepet játszanak. A Masterplast remek minőségű hungarocell EPS és XPS hőszigetelő tábláival nem kell attól félnie, hogy mellényúl!

A hőszigetelés nyáron is jó szolgálatot tesz

A hőszigetelésről szinte mindenkinek a téli hidegek és az alacsonyabb fűtésszámla jut eszébe. Pedig a hőszigetelés nemcsak bent, hanem kint is tudja tartani a meleget! Ami a mostani tűzforró nyarak esetén egyáltalán nem apróság, sőt!

Egy hőszigetelt lakásban a nem klimatizált helyiségekben is meg lehet maradni, és a klímára pedig nem kell túl sokat költeni, így könnyebb benne maradni a támogatott fogyasztási keretben. Egy szó mint száz, a hőszigetelés egy olyan befektetés, ami mindenképpen megtérül és sokkal kellemesebbé teszi az életünket!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.