fürdőszoba

Mindenkinek élnek vágyálmok a képzeletében, amint a fürdőszobára terelődik a szó. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy épp most alakítod ki az otthonodat, esetleg hosszú idő után felújítani készülsz a már meglévő fürdőszobádat, akkor mindenképpen érdemes néhány dolgot szem előtt tartani.

A jól és biztonságosan használható fürdőszoba alapja ugyanis a gondos tervezés, amely nélkülözhetetlen, legyen bármekkora is a fürdőszobád. Mai cikkünkben az egyik legfontosabb elemet vesszük górcső alá, ez pedig nem más, mint a fürdőszobaszekrény.

Kerüld a zsúfoltságot!

A fürdőszobában a legnagyobb veszélyt a zsúfoltság jelenti, így mindenképpen érdemes többször átgondolni, mit engedsz be oda és mit nem. Bár a neve azt feltételezi, hogy sok helyet kíván, a kádajtó igen kis helyet foglal, az előnye viszont annál nagyobb, ahogy az UDOOR fürdőkádajtó gyakran ismételt kérdéseire adott válaszokban olvashatod.

A bútorokkal telepakolt fürdő ugyanolyan veszélyes, mint a kádajtó nélküli kád. Az első esetében egy kis csúszás, és máris valami keménybe ütöd magad, a másiknál pedig az akrobatikus mozdulatok okozhatnak problémát.

De a zsúfoltság érzetét eredményezik a nyitott polcok is, hiszen a számtalan pipereholmi valóban túl sok és túl színes tud lenni. Szerencsére tökéletes megoldást kínál a fürdőszobaszekrény.

Figyelj a stílusra is!

A funkcionalitás roppant fontos, hiszen minden szabad helyet jól kell kihasználni, kiváltképp kis alapterületű fürdőszobák esetében, így akár falra szerelhető, akár álló verzióban is, de a fürdőszobaszerkény tökéletesen el tud nyelni minden kisebb és nagyobb pipereholmit.

Emellett a stílusosságról sem kell lemondani, így minden stílusnak meglesz a maga bútora:

  • A modern fürdőszobákba fekete vagy fehér, szögletes, letisztult bútor illik.
  • A vintage stílusba belefér egy-egy felújított parasztbútor vagy egy retró polc, esetleg varrógép állványa is szóba jöhet.
  • A klasszikus stílus híveinek a polgári bútorok lesznek nagyszerűek.
  • A skandináv stílushoz tökéletesen passzolnak a természetes anyagok, így itt a minél több fa és fahatású termék néz ki a legjobban.
  • A mediterrán fürdőszobák kék vagy mélyzöld színéhez a robusztus fabútorok illenek a legjobban.

Láthatod hát, hogy a praktikusság mellett a szépségről sem kell lemondanod!

Széles a választék

Mivel meglehetősen széles választék kapható mind bútorokból, mind szaniterekből, sőt még a kádajtó is beépíthető a legtöbb kádba, ezért valóban nem kényszerülsz majd olyan helyzetbe, hogy beáldozd a biztonságot az esztétikum oltárán vagy éppen fordítva.

Szánd rá a szükséges energiát és időt, olvasd el a fürdőkádajtó gyakran ismételt kérdéseit, pásztázd végig a bútoráruházak fürdőszobabútor részlegeit, és gondos tervezést követően élvezd a pazar és veszélytelen fürdőszobádat!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.