absztrakt

A CNN amerikai hírtelevízió nem helyettesíthető tokenekként (NFT) értékesíti az elmúlt több mint négy évtized meghatározó történelmi eseményeiről készített beszámolóit.

Az 1980-ban alapított hírcsatorna történetében először nyitja meg archívumát azért, hogy lehetőséget adjon a gyűjtőknek a történelem egy darabjának megszerzésére – olvasható a CNN honlapján.

A digitálisan gyűjthető Moments (Pillanatok) nevű tételek a Vault by CNN-en lesznek elérhetőek. Június végétől kezdődően hetente hat Momentset tesznek közzé.

A CNN felhasználói meghatározó történelmi események, korai exkluzív tudósítások, elnökválasztások, űrutazások beszámolóit vásárolhatják meg. Ezeket a vault.cnn.com-on lévő profiljukon tudják majd tárolni, megnézni, továbbá lehetőség lesz rá, hogy fizikai formátumban is kitegyék akár egy könyvespolcra.

A „pillanatok” megvásárlásához nincs szükség kriptovalutára, bankkártyával is lehet fizetni.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021 februárjában és márciusában szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért (20,7 milliárd forint) kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Tech

Comments are closed.