bach virágterápia

A népszerű Bach virágterápia 1930-ban indult el meghódítani a világot. A szóban forgó kezelés hasonló elveken alapszik, mint a homeopátia. A Bach virágterápia, amint az elnevezése is hűen tükrözi, a virágesszenciák erejével, kiadott rezgésével kívánja feltöltetni a lelket és a szellemet, illetve gyógyítani a testet.

Dr. Edward Bach és az ő csodás felfedezése

A terápia szülőatyja, az angliai származású Dr. Edward Bach – aki egyébként a hagyományos gyógyászat terén is nagy tudással rendelkezett – úgy vélte, a betegségek közül számos olyan akad, amelyeknek a fizikai tünetei a lelki sebekből erednek.

A lelki gyötrelmek közül különösen a félelemnek, az önbizalomhiánynak és a szorongásnak tulajdonított erős hatást, ami előbb-utóbb a test fizikai elváltozásában is érezteti a befolyását. Dr. Bach szerint, ha a lélek gondjai megoldódnak, a testi tünetek is enyhülnek.

Bach virágterápia atyja ennek tükrében kidolgozott egy komplex rendszert, amelyben a növények által kiváltott rezgések erejét zárta palackba, a test, a lélek és a szellem tökéletes balanszának megteremtése érdekében.

Bach virágterápia: természetes megoldás az egész családnak

A virágterápiás kezelés a Bach cseppek alkalmazásán alapszik. A szóban forgó készítmények tulajdonképpen olyan esszenciák, amelyek nem tartalmazzák az adott növény aktív hatóanyagait, így nem kell az általuk kiváltott lehetséges allergiás panaszoktól tartani.

A Bach virágterápia tipikusan az a fajta kezelés, amit nem lehet túlzásba vinni. A cseppeket lehetetlen túladagolni, és mellékhatásokkal sem jár a rendszeres alkalmazásuk. Az egész családnak tökéletes választást nyújtanak.

Hogyan hatnak a Bach cseppek?

A Bach virágterápia alapvetően az érzelmeinkre hat, az energiaszintünket emeli. A terápiával feloldhatjuk a bennünk egymásnak feszülő rossz erőket, kibogozhatjuk az összekuszálódott szálakat. A terápia segíthet megküzdeni a félelmeinkkel. Azok, akik már jó ideje alkalmazzák, azt állítják, hogy a kezelés segítségével a stresszel is jóval könnyebben birkóznak meg a hétköznapok során.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.