vitorlás

Az ősz különleges évszak, lehull a levél, ami az elmúlást jelképezi, de előtte a természet gyönyörű ruhába öltözik. A levelek míg nyáron zöldek, az ősz beálltával sárgába, vörösbe öltöznek. Az átváltozást érdemes közelről szemlélni, ezért kell minél többet a természetbe menni.

Nemcsak a növények szépek, a vízi világ is érdekes. A partokról eltűnik a tömeg, lesz mozgástere mindenkinek! Autóval, hajóval, kerékpárral vagy gyalog, mindegy, hogy utazunk, a lényeg, hogy újabb élményekkel gazdagodjunk!

A vízpartok változnak, időnként szürkés, hullámzó lesz a víz, ősszel változó az időjárás, de egy túrázó mindent kibír. A balatoni vitorlás oktató cég is dolgozik még, amíg az időjárás engedi, a munka a vízen folyik.

Ha valaki hajós képesítést szeretne szerezni, a hajózási hatóság által akkreditált tanfolyamot kell elvégezni.

Fedezd fel a természetet, gyűjts csodás élményeket!

  • Levelet söpörni azt gondolhatjuk, nem éppen szerethető feladat. Pedig miközben az avarban lépkedünk, és hasznos munkát végzünk, a természetben lehetünk, és a színekben gyönyörködhetünk.
  • Őszi estéken gesztenyét sütni, közben jókat beszélgetni, puha plédbe burkolózva a szabadban lenni. Frissen sülve illata rendkívüli, és a kezet is melegíti.
  • Séta a természetben, miközben remek fotók készülnek, a képekkel később bármit kezdhetünk, de a legfontosabb, hogy csodás élményben volt részünk.
  • Jó ötlet a tökös nap, sok-sok vitamint tartalmaz! Sütőben megsütve, majd levesnek elkészítve, latte-t ízesítve, pürésítve, süteménybe téve, de akár kis darabokra vágva szójaszósszal ízesítve remek köret készülhet belőle. A magokat se pazarold el, szárítsd, pirítsd és sózd meg!
  • Délutánonként előbújik a Nap, és a friss idő ellenére melegen simogat. Érdemes kerékpárra ülni, és egy jót tekerni!
  • Terméseket ősszel is gyűjthetünk, amiből akár teát készíthetünk. Eső után érdemes gombatúrára menni, garantáltan nem fogsz üres kézzel hazatérni. Valamint gyűjthetünk kis ágakat, bogyókat, amiből koszorút készíthetünk az őszi-téli szezonra.
  • Jó dolog a természetet járva, apró kis állatokat látni, még nem alszik a süni, madár is van néhány, vigyünk eleséget, és csak figyeljünk némán!
  • A tél közeledtével elővehetjük a kesztyűt és a sapkát, megélezhetjük a korcsolyát, és élvezhetjük a jégpályát. Ha már jönnek az igazán hűvös nappalok és éjszakák, van esély arra, hogy befagyjon hazánk legnagyobb tava, és a friss levegőn korcsolyázva gondoljunk vissza a gyermekkorunkra.
  • Téli estéken korán sötétedik, a fény az ablakokban sorra megjelenik. Szeretek sétálni, karácsonyi kirakatokat nézegetni, ugyan nemtermészetközeli program, de mesebeli.

Összegzés: Ne legyünk szomorúak, ha már később kel a Nap és korábban nyugszik, sok-sok remek program az őszi-téli időszakhoz kötődik. A természet minden évszakban meseszép, ismerd meg rejtett titkait, és etesd meg aprócska lakóit!

Járd az erdőket, gombára lelhetsz, finom csipkebogyót szedhetsz, amiből teát és lekvárt készíthetsz. Téli estéken csodáld a fényeket, és képzeld el magadban, vajon bent mi lehet!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.