sci-fi

A tudomány és a fantázia világa régóta foglalkoztatja az embereket és természetesen a filmrendezőket is, így a filmtörténet során, számos emlékezetes sci-fi műfajba tartozó mozifilm született.

Elég csak az olyan klasszikusokra gondolni, mint az Alien vagy a 2001: Űrodüsszeia. Szerencsére a műfaj továbbra is rendkívül népszerű, így nincs megállás, és napjainkban is sorra készülnek színvonalas alkotások.

Cikkünk további részében 7 olyan a 2000-es években készült tudományos-fantasztikus filmet mutatunk be, amelyek nem csak a sci-fi műfaj rajongói számára lehetnek élvezetesek.

Lássuk a filmeket!

1. Hold

Sam Bell asztronauta egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe, Gerty segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását. A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledve saját magával kerül összeütközésbe.

2. Csillagok között

Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

3. Az ember gyermeke

A Föld tartalékai teljesen kimerültek, a jövő kilátástalan, 19 éve nem született gyerek. A széthulló társadalmi rendszerek közül egyedül Nagy-Britannia élte túl a belső harcokat. A rendszer diktatórikus eszközökkel tartja fenn a hatalmat, és erőszakkal lép fel az illegális bevándorlók ellen: táborokba hurcolják és deportálják őket.

Theo egykor a változás élharcosa volt, de mára kiégett, megkeseredett ember. Minden megváltozik, amikor egykori szerelme, Julian szívességet kér tőle. Egy fiatal nőt kell kijuttatnia az országból. Hamarosan kiderül, hogy Kee nem egyszerű menekült.

4. Érkezés

Titokzatos űrhajók jelennek meg világszerte, ezért kialakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész vezetésével, hogy szót értsenek az idegen látogatókkal és kiderítsék, mi a szándékuk, illetve, hogy veszélyt jelentenek-e az emberiségre.

5. Szárnyas fejvadász 2049

Harminc évvel Deckard eltűnése után K, a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje egy olyan rég eltemetett titkot tár fel, amely fenekestül fordíthatja fel a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Bár 2049-ben az emberiség korszerűbb replikánsokkal dolgoztat, a korábbi, hosszú élettartamú androidokkal továbbra is rengeteg a baj.

K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban, és az emberiség jövője múlik azon, hogy Rick Deckardot megtalálja.

6. Dűne

Paul Atreidesre olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak.

De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé…

7. Gravitáció

Egy egészségügyi mérnök, aki első űrsikló-küldetésén vesz részt, egy veterán űrhajóssal együtt dolgozik a túlélésért, miután egy katasztrófa elpusztítja az űrsiklójukat, és a világűrben sodródnak.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány tippet adunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Ha érdekelnek az igaz történeten alapuló filmek is, vagy nem tudod, hogy a legjobb romantikus filmek közül melyiket válaszd a hétvégi filmnézéshez, akkor látogass el a Teaser.hu weboldalra, ahol a filmajánló rovatban számos tematikus listát találsz, amelyek segítenek a döntésben.

Kép forrása: Pexels.com

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.