éttermi konyha

Ha azt tervezi, hogy elindítja, vagy felújítja az éttermét, a konyhai berendezések és a beállítások megtervezése létfontosságú a sikeres szolgáltatáshoz. A tervezés megkezdéséhez íme a 6 legfontosabb felszerelés, amelyre a legtöbb kereskedelmi konyhának szüksége van.

A konyha lesz vállalkozása szíve, ahol a menüje életre kel. Kiváló minőségű éttermi berendezésekre lesz szüksége, amelyek ellenállnak a napi használat okozta nyomásnak, és támogatják az ízletes ételek elkészítését.

Hol kezdje a konyhai berendezések tervezését

Két nagyon fontos ember van az Ön életében, amikor ipari gépeket vendéglátóhelynek tervez; a beszállítója és a séfje.

Gondos tervezésre van szükség ahhoz, hogy maximalizálni lehessen a kereskedelmi konyhája hatékonyságát és funkcionalitását. A beszállítója kulcsfontosságú lesz abban, hogy támogassa Önt ebben, és képesnek kell lennie arra, hogy levegye a stresszt a folyamat ezen részéből, és segítsen Önnek megérteni és rangsorolni a kereskedelmi konyhai berendezéseket.

Az Ön szakácsa a művész. Ők tudnak majd Önnek tanácsot adni a módszereikhez és stílusukhoz legjobban illő berendezésekről. Győződjön meg róla, hogy a menü megtervezésekor mindig megkérdezi, hogy az adott ételhez milyen felszerelésre van szükség. Készítsen listát az egyes ételekhez kapcsolódó felszerelésekről.

Szükség van arra az ételre az étlapon? Fedezi a költségvetés a többletköltségeket?

Top 6 vendéglátóipari gép, amire szüksége lesz egy étteremben

Hogy segítsünk Önnek az indulásban, itt a lista a leggyakoribb „kötelező” felszerelésekről, amelyekre a költségvetésből kell majd költenie.

1. Fagyasztók és hűtőszekrények

Minden kereskedelmi konyhának szüksége lesz hideg élelmiszerek tárolására. Az, hogy milyen típusra van szüksége, a konyha méretétől és elrendezésétől függ.

Választhat a benyúlós vagy a besétálós egységek közül. Az ügyfelek számára áruhűtőkre is szüksége lehet.

E két termék megvásárlásakor vegye figyelembe az éghajlatot. Kiváló minőségű hűtőszekrényekre van szüksége, amelyek képesek ellenállni a hőségnek és a páratartalomnak. Ez különösen akkor igaz, ha a készüléket kint vagy forró főzőberendezések, például sütők vagy tűzhelyek közelében kívánja tartani.

2. Jéggépek

Sok vállalkozás napi szinten használ jeget. Egy jéggép megkönnyíti az italok hűtve tartását. A jégkészítő gép kényelme a helyszínen biztosítja a folyamatos ellátást, hogy segítsen lehűteni azokat az ügyfeleket, akik a nyári meleggel küzdenek.

Sok helyi vállalkozást láttunk, akik a saját gép vásárlása mellett döntöttek, mivel hosszú távon megtakarítást jelent a jég beszállítótól való beszerzésével szemben.

3. Kereskedelmi grillek

Akár hamburgert, paninit vagy palacsintát grillez, szüksége lesz a tökéletes kereskedelmi grillre.

Ha egy nagyszerű mindenesre vágyik; a lapos grillsütők a legjobb választás. Ha azonban valami különlegesebbet keres, akkor léteznek speciális sütési stílusokhoz és ételekhez, például pirított szendvicsekhez vagy mexikói tortillákhoz igazított grillsütők.

4. Tűzhely, tűzhely és szellőztetés

Ha az Ön kereskedelmi konyhájában nyílt lángon készítik az ételeket, szüksége lesz egy konyhai tűzhelyre vagy égőre. Ezek lehetnek gázzal vagy elektromosan működőek.

A legtöbb éttermi konyha a gázégők mellett dönt, mivel ezek sokkal gyorsabbak és gyorsabban reagálnak, mint az elektromosak. A tűzhelyek fölé telepíteni kell egy szagelszívót is, amely a zsiradék, a nedvesség és a hő felszívása érdekében kerül a tűzhelyek fölé.

5. Fritőzgépek

Forró chipset, hagymakarikákat vagy fánkot szolgál fel? Ha igen, akkor szüksége lesz egy fritőzgépre. A szükséges kapacitás és hőmérséklettartomány attól függ, hogy mire használja.

6. Szalamander grill

Ez egy értékes berendezés kávézók, pizzériák és pékségek számára.

Lényegében egy magas hőmérsékletű grillsütő az ételek pirítására és barnítására, és az ételek melegen tartására is használható. Ezeket a grilleket általában közvetlenül a falra szerelik, hogy kevés helyet foglaljanak.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.