ég

Ezúttal a LED paneleknek egy egészen különleges, nagyon specifikus fajtájáról lesz szó, még pedig a 3D hatású égbolt LED panelekről. A nevéből adódóan a világító felület egy valóságosnak tűnő mennyboltot ábrázol, teljesen élethűen.

Olyan hatást kelt, mintha csak a szabad ég alatt kémlelnénk a bárányfelhőket, természetesen némi méretbeli korláttal együtt. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy statikus ábráról beszélünk, akárcsak egy festmény megtekintése esetén.

3d égbolt led panel

Kép forrása: Led24.hu

Négy különböző illusztrációval ellátott világító eszköz kapható. Az egyik teljesen felhős képet mutat, a másik kisebb mértékben felhős, a harmadik alig felhős, a negyediken már a tűző napot is szemügyre vehetjük még kevesebb felhővel.

Kizárólag 60×60 cm-es kivitelben vásárolható, kifejezetten álmennyezetbe beépítve, süllyesztve és mindössze 9 mm vastagságú. Kiegészítő termékként beszerezhető hozzá beépítőkeret is, ha falon kívül szeretnénk felhelyezni, de ez csak egy választható opció.

Értelemszerűen a foglalat kötetlen, azaz nem szükséges fényforrást behelyezni, hiszen a világító rész az adva van. Ahogy minden más LED paneleknél megszokhattuk, itt is a csomag tartozéka a hozzárendelt tápegység, vagy ha úgy tetszik driver, melyet a hálózati kábellel egybekötve már működőképes a komplett produktum.

Ha már a működtető elektronika szóba került, van néhány tudnivaló. Elsőként a méretek lehetnek fontosak, melyek a következők: 12 cm a hossza, 4,5 cm a szélessége és 2,5 cm a magassága. A paraméterek alapján könnyen elrejthető.

Az input felőli oldalon 50/60 Hz frekvencia funkcionál és 300 mA áramerősség dolgozik, míg az output oldalon mindez jóval nagyobb 950 mA.

A szóban forgó LED panel színhőmérséklete hideg fehér, számszerűsítve mindez 6000 Kelvint jelent, ami a kék szín domináns megjelentetése miatt abszolút érthető.

Szórásszöge 120 fok, ami ebben a kategóriában átlagosnak tekinthető. 45 Wattos fogyasztás mellett ténylegesen 3600 Lumen fényáram leadására képes. Ezáltal a teljesítmény egyáltalán nem nevezhető alacsonynak, sőt.

3d égbolt led panel

Kép forrása: Led24.hu

Számos példát fel lehet sorolni, hogy hova, milyen környezetben lettek ezek felhasználva. Többek között felhelyeztek már fogorvosi rendelő mennyezetébe, de néhány esetben, hotelekben is helyet kapott.

Sőt még fürdőszobai kivitelezésről is tudunk, itt viszont gyorsan hozzá kell tenni, hogy közel páramentes közegben valósulhatott meg, ugyanis IP20-as védettsége miatt nem bírja a nedvességet.

Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy pontosan milyen miliőben legyenek kihelyezve, ezzel együtt fantáziadús dekorációt és megfelelő fényhatást biztosítva zárt terünknek.

Képek forrása: Led24.hu; Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.