kirándulás

Kihasználva az őszi Nap utolsó melengető sugarait két kerékre pattannál? Készülj fel, hogy a reggel ilyenkor már csípős, kora este pedig hamar visszaesik a hőmérséklet. Nem tudod mibe pakolj, ha csak pár kilométert gurulnál, vagy belecsapnál egy egynapos kirándulásba?

Kerékpáros övtáska ötletek a TáskaCity online táskabolt ajánlásával.

Miért válassz deréktáskát kerékpározáshoz?

Legnagyobb előnye, hogy könnyen mozoghatsz benne, mert szabadon hagyja a hátat. Ez pedig legalább annyira lényeges szempont egy könnyebb trekking túrán, mint aktív hegyi kerékpározáskor. Egy kerékpáros övtáska azért is praktikus, mert minden fontos holmi kéznél van benne.

Tényleg csak annyi cucc fér bele, ami elengedhetetlen egy városnéző túrára vagy rövid kiránduláshoz – így biztos nem pakolod túl magad csupa felesleges holmival. Egy profi minőségű túra táska (Deuter) anatómiai kialakításának köszönhetően kényelmesen fekszik fel a derékra, a terhet optimálisan elosztva.

övtáska

Kép forrása: Övbolt.hu

3+1 Kerékpáros Övtáska Tipp

Mire figyelj? Összegyűjtöttünk néhány szempontot a választáshoz – szigorúan bringás szemmel.

1. Minimum vízlepergető

Az övtáska vízlepergető anyagáért minden évszakban hálás leszel. Szerencsére a legismertebb márkák táskái mérsékelten vízálló vagy vízlepergető textilből készülnek. Ha teljesen vízálló kiegészítőt keresel, akkor kizárólag a legnagyobb túramárkák termékeire bízd magad -hiszen nagy kár lenne egy beázott okostelefonért a zuhogó esőben.

2. Pillekönnyű

Nemcsak sportolóknál fontos szempont, de a hétköznapi kerékpáros hősöknek is kijár ez a „luxus”. A pehelysúlyú deréktáska komfortos, és nem húzza a derekat. Így észrevétlenül szelheted a kilométereket, anélkül, hogy mázsás súly nehezedne rád.

3. Fő a biztonság – legyél jól látható!

A korai sötétedés miatt és rossz látási viszonyok között is nagyobb biztonságban érezheted magad az utakon, ha fényvisszaverő csíkos táskát viselsz.

+ Pro tipp: Nem véletlenül találták fel a „sorkihúzó színű” sportruházatot. Rikító neonszínben feltűnő vagy szürkületkor és ködben is.

+1. Mennyi az annyi?

Mármint a megfelelő űrtartalom. A szabadidős tevékenység jellegétől függően többféle méretű kistáska közül választhatsz. Városnézésre vagy edzéshez elegendő egy kisebb kapacitású, 2-3literes típus.

Egy munkanapra vagy nagyobb kirándulásra választhatsz egytöbbzsebes, akár 5 literes kerékpáros övtáskát is. Ebben az XL-es méretben a bőséges energiapótlás, a folyadék és az esőkabát is helyet kaphat.

Kerékpáros övtáskádban egy napra elegendő felszerelést és vizet is magaddal vihetsz. Praktikus útitárs túra-, és hegyi kerékpározáshoz, rövid és közepes távokra, városi kiruccanásra is. A kényelemről és az optimális tehereloszlásról a megfelelő anatómiai kialakítás gondoskodik.

Így a saját igényeidhez és testalkatodhoz illő hasitasival gondtalanul szelheted a kilométereket hegyen-völgyön át – minden évszakban.

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: KBO Bike; / Övbolt.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.