négyévszakos gumi

Ha a közúti közlekedésről beszélünk, akkor érdemes a biztonságra asszociálni. Sajnos a mai napig sokan nem szentelnek elég figyelmet a gumiabroncsaik állapotára, pedig bizonyított tény, hogy sok balesetet idéz elő rossz minőségű, vagy éppen rossz állapotban lévő gumiabroncs.

Pedig ma már rengeteg abroncs közül válogathatunk, hiszen az abroncsgyártók folyamatosan fejlesztik, és újítják az abroncsmodelleket.

Szakemberek szerint 7 Celsiusfok a bűvös szám. Ha tavasszal a hőmérő higanyszála eléri a 7 fokot, akkor eljött az ideje annak, hogy felkerüljenek autónk kerekeire a nyári gumik, 7 fok alatt pedig érdemes téli gumira váltani.

De van még egy köztes megoldás, amely napjainkban egyre népszerűbb a hazai autóvezetők köreiben is, ez pedig nem más, mint a négyévszakos gumiabroncs.

Ezek a négyévszakos gumiabroncsok legnagyobb előnyei

  • Speciális gumikeverék, különleges mintázat

A négyévszakos abroncsok rengeteget fejlődtek az elmúlt évek során, így a legtöbb szakember úgy gondolja, nem érdemes tartani használatuktól. Persze sok mindenen múlhat az, hogy az adott négyévszakos gumi optimális lesz-e számunkra.

négyévszakos gumik különleges anyagösszetétellel rendelkeznek, így tudnak helyt állni télen és nyáron egyaránt. Puhább gumikeveréke lehetővé teszi azt, hogy ezek a gumik még alacsony hőmérsékleten sem válnak rugalmatlanná és rideggé.

A négyévszakos gumik futófelületén megjelenő bordázatok, és blokkok lehetővé teszik azt, hogy az abroncsnak még nedves útfelületen is remek legyen a tapadása, hiszen ezek a barázdák el tudják vezetni a gumi felületén felgyülemlett csapadékot, ezáltal nem áll fent az igen veszélyes aquaplaning jelenség kockázata.

  • Költséghatékony megoldás az autóvezetők számára

A négyévszakos abroncsok egész évben kiszolgálhatnak bennünket, ennek köszönhetően rengeteg pénzt megtakaríthatunk használatukkal. Egyrészt nem kell beruháznunk két abroncsszettre (mint ahogy a szezonális abroncsok esetében) másrészt nem kell rendszeresen pénzt költenünk az abroncs cserére, illetve az éppen nem használt szezonális gumik tárolására.

Ezzel pedig valójában nem csak pénzt, hanem időt is meg tudunk spórolni, arról nem is beszélve, hogy egy jó minőségű négyévszakos gumiabroncs akár hosszú időn keresztül ki tud bennünket szolgálni.

  • Alkalmazkodó képesség

A mai, modern technológiákkal előállított négyévszakos abroncsok valóban képesek alkalmazkodni a különböző időjárási viszonyokhoz. Ennek köszönhetően nem kell tartanunk attól sem, ha hirtelen beköszönt a tél, vagy a nyár, és még nem volt időnk elvinni az autónkat gumicserére.

Egy prémium minőséggel rendelkező négyévszakos abroncs meg tud birkózni a kánikulával, illetve a téli időjárással járó körülményekkel is.

Bár ezek a gumik inkább azoknak valók, akik nem szeretnek száguldozni, illetve akik leginkább városi körülmények között használják gépjárművüket, ha egy prémium négyévszakos gumit vásárolunk meg, akkor biztosan nem fogunk benne csalódni.

Szerencsére rengeteg kiváló minőséggel rendelkező négyévszakos gumit dobnak az abroncsgyártók a piacra, így van lehetőségünk válogatni a széles kínálatban.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.