túrázás

Itt a tavasz, az idő lassan melegszik, a napsütéses órák száma nő, a természet pedig hamarosan virágba borul, így érthető, ha szeretnénk több időt tölteni a szabadban. Hisz nincs is jobb program, mint egy szép tavaszi hétvégén felkapni a hátizsákot és a túrabakancsot, majd a nyakunkba venni az erdőt.

Ám minden esetben célszerű felkészülve nekiindulni a természetjárásnak. Az elemózsián kívül azonban akad még pár fontos eszköz, amit érdemes becsomagolni az útra.

Egy megbízható túrakés

Az erdőben számtalan olyan szituáció akadhat, amikor nagyon jó szolgálatot tehet egy vágóeszköz, ezért kár lenne pont ezt kifelejteni a pakkból. Ám el a kezekkel a konyhai késektől, ide sokkal specifikusabb szerszám dukál! A finnshop.hu szabadidős kései között található Morakniv Companion (S) kések minden túrázó tökéletes társai lesznek.

A svéd márka egyik legnépszerűbb termékcsaládja már sokak szívébe belopta magát. Akik szeretnének egy jó minőségű szabadidős kés tulajdonosai lenni, azok biztosan nem csalódnak a termékekben.

A rozsdamentes acélból készült éles penge szinte mindenen áthatol, a puha, csúszásmentes anyagból készült markolat pedig kényelmes és stabil fogást garantál. A késekhez ráadásul tok is jár, így a biztonságos tárolással sem lesz gond. A sokféle szín közül mindenki megtalálja az ízléséhez passzoló darabot.

A kést érdemes a hátizsák helyett a nadrágszíjra rögzíteni, hiszen így bármikor kéznél lesz, ha szükség van rá. Csupán arra ügyeljünk, hogy használat után tisztítsuk meg a pengét, és úgy tegyük vissza a tokba!

A legtöbb szabadidős kés ráadásul nemcsak kiránduláskor, hanem a ház körüli munkák során is segítségünkre lesz, így tényleg érdemes beruházni egy prémium termékre, ami hosszú ideig kiszolgál.

Tájékozódásra alkalmas eszköz

A hírekben minden évben hallani olyan túrázókról, akik eltévedtek az erdőben és mentőcsapatot kellett küldeni a keresésükre. Ezek az emberek valószínűleg nem voltak tisztában az erdőjárás két fontos alapszabályával:

  1. Ismeretlen területen soha ne térjünk le a kijelölt útról!
  2. Mindig legyen nálunk tájékozódásra használt eszköz!

Hogy ez egy okostelefon, egy túra GPS vagy egy klasszikus térkép és iránytű, az már részletkérdés. A lényeg, hogy tudjuk megfelelően használni, és ne legyünk restek elővenni időnként, hogy meggyőződjünk róla, jó irányba haladunk-e! Ha pedig bármi miatt segítséget kell hívni, könnyebb lesz megadni a helyzetünket a diszpécsernek.

Mini elsősegélydoboz

Egy elvágott ujj, lehorzsolt térd vagy rovarcsípés szerencsére nem olyan komoly dolog, ami miatt azonnal félbe kell szakítani a túrát és hanyatt-homlok hazarohanni. Ám nem is szabad elbagatellizálni a sérülést, az azonnali kezelés ugyanis gyorsabb gyógyulást eredményez.

Ezért legyen a hátizsákban egy mini elsősegélycsomag, ami tartalmaz fertőtlenítőszert, steril gézlapokat, ragtapaszt, kullancskiszedő csipeszt, ollót, és bőrnyugtató hatású sprayt vagy krémet! Ne legyen rá szükség soha, de ha mégis kell, nagyon örülni fogunk annak, hogy magunkkal hoztuk.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.